Olumsuzluklar Altın Piyasasına Yansıyor

Olumsuzluklar Altın Piyasasına Yansıyor

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu, düğün sezonunun açılmasına rağmen altın piyasasının halen durgun olduğunu belirtti. Çavuşculu, “Siyasi olumsuzluklar ve kargaşalar altın fiyatlarını yükseltiyor. Fiyatların yüksek olması ned

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da açıldı ancak altın piyasasına henüz yansımış değil. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu altın piyasasının halen durgun olduğunu söyledi. Çavuşculu, “Siyasi olumsuzluklar ve kargaşalar altın fiyatlarını yükseltiyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle insanlar altın almaya fazla yanaşmıyor” dedi.

GRAM ALTIN TAVSİYE ETMİYORUM

Havaların ısınmasıyla ve okulların kapanmasıyla birlikte sünneti, düğün, nişan törenleri artıyor” diyen Hasan H. Çavuşculu, “Ekim, Kasım aylarına kadar düğünler devam ediyor. Türk adet ve örflerine göre böyle günlerde hediye olarak insanlar en az çeyrek altın götürüp takıyorlar. Herkes durumuna göre altın alıyor, cumhuriyet, yarım, çeyrek altın alıp takmaktadırlar. Biz tabi küçük altınları, yarım gram, bir gram gibi altınları vatandaşlarımızın almalarını tavsiye etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

PIRLANTA GELENEK OLDU

Artık sözlerde, nişanlarda pırlantanın takımının geleneksel hale geldiğini söyleyen Başkan Çavuşculu, “Pırlanta alımı da ülkemizde bir gelenek haline geldi. Nişan, söz yaparken artık insanlarımız tek taş, beş taş gibi pırlantalar alıyor. Dizilerde yüzüklerin ön plana çıkması insanlarında ilgisine neden oldu. 3 liraya, 5 liraya olan altınlar tanıtım amaçlı yapılmış ürünler. Bunları insanların düğünde nişanda takması çok ayıp. Reklam amaçlı yapılan bir çalışmaydı ancak bunu gidip bir düğün veya nişanda takmak insanları kandırmak olur” diye konuştu.

PİYASA HALA DURGUN

Ülkemizde yaşanan olumsuzlukların altın piyasasına yansıdığını söyleyen Çavuşculu, “Piyasa hala durgun bir canlanma henüz yaşanmadı. Satışlarda artma şuanda söz konusu değil. Siyasi olumsuzluklar ve kargaşalar altın fiyatlarını yükseltiyor. Şuanda toplum uluslararası kargaşaya alıştı. Fiyatların yüksek olması nedeniyle insanlar altın almaya fazla yanaşmıyor. Ancak şuan altın bu fiyat bandında gider” dedi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.