Ölümünün 15. Yılında Muhsin Başkan

Ölümünün 15. Yılında Muhsin Başkan

Ölümü ile sağcısı, solcusu, yaşlısı, genci olmak üzere bütün herkesi yasa boğan Muhsin Yazıcıoğlu, 15 yıl önce bugün helikopter kazasında yaşamını yitirdi. İşte vefatının 15. yılında Ülkü Ocakları’nın efsanevi başkanı Yazıcıoğlu’nun hayatı…

Türk ve İslam siyasetinin önemli liderlerinden biri olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 15. yılında anılıyor. 25 Mart 2009 tarihinde yerel seçimler öncesi mitingi gerçekleştirmek için Yozgat'a doğru giden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki dört kişi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti. Helikopter kazasından günler sonra bulunan Muhsin Başkan ve beraberindekiler, toprağa verildi. Ankara’da bulunan Tacettin Dergâhına defnedilen Yazıcıoğlu’nun Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazına yüzbinlerce insan akın etti. İşte 55 yıllık hayatında Muhsin Yazıcıoğlu:

muhsin-yazicioglu-2.jpg

SİVAS’TA BİR YİĞİT DÜNYAYA GELDİ

Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulunu bitirdikten sonra liseye başlayan Yazıcıoğlu, okulu ve evi arasındaki kilometre yolu her gün yürüdü ve lise eğitimini tamamlayarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne kaydoldu. Üniversite yılları ile birlikte Ankara süreci başlayan Yazıcıoğlu, Veterinerlik Fakültesi’ni bitirdikten sonra siyasete atıldı. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu genel başkanlığını yaptı.

muhsin-yazicioglu-3.jpg

CEZAEVİNDE EZİYET DOLU YILLAR

12 Eylül 1980 darbesinin ardından yakalanarak tutuklanan Muhsin Yazıcıoğlu, idamla yargılandı. Bugünkü bilinen ismiyle Ulucanlar, eski adı ile Mamak Cezaevi’nde 7,5 yıl yattı. Cezaevinde geçirdiği bu sürenin 5,5 yılını hücrede tamamladı.

Cezaevinden çıktıktan sonra 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) katıldı. 1991 yılında Sivas'tan milletvekili seçildi. 1993 yılında MÇP'den ayrılarak Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu. 2009 yılına kadar BBP genel başkanlığı görevini yürüttü.

muhsin-yazicioglu-4.jpg

ÖLÜMLE BURUN BURUNA YILLAR

Ozanın ‘kırk çatal yürekli Muhsin’im’ dediği Muhsin Yazıcıoğlu, milliyetçi ve muhafazakar görüşleriyle Türk siyasetinin unutulmazları arasına adını altın harflerle yazdırdı. Vatanseverliği, dürüstlüğü ve cesaretiyle geniş bir kitle tarafından sevilen Muhsin Yazıcıoğlu, yaşamı boyunca ölümle burun buruna yaşadı. Pek çok şüpheli trafik kazaları atlatan Muhsin Yazıcıoğlu, “Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız hayat için bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur” diyerek ölümden korkmadığını ve ölümle yaşadığını belirtmişti.

muhsin-yazicioglu-5.jpg

Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde yerel seçimler öncesi mitingi gerçekleştirmek için Yozgat'a doğru giderken beraberindeki dört kişi ile birlikte Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti. Helikopter kazasından günler sonra bulunan Muhsin Başkan ve beraberindekiler, toprağa verildi. Ankara’da bulunan Tacettin Dergâhına defnedilen Yazıcıoğlu’nun Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazına yüzbinlerce insan akın etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.