Ömer Hoca SİNCAN’DA

Ömer Hoca SİNCAN’DA

Sincan Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri dolu dizgin devam ediyor. 

Mustafa Tuna yönetimindeki Sincan Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri dolu dizgin devam ediyor. Belediye’nin Mart ayının son etkinlikleri de hayli dikkat çekiyor; hayli ilgi görüyor. 

STAND-UP GÖSTERİSİ 

Sincan Belediyesi’nin Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle Tiyatro Sanatçısı Recep Demirkaynak Lale Konferans Salonu’nda stand-up gösterisi yaptı. Belediye, etkinliğin duyurusunu şöyle yaptı: “Kültürel gelişme, insanlar ve toplum açısından son derece önemlidir. Kültürel gelişmeyi sağlayan en büyük faktörlerden birisi de tiyatrodur.

Tiyatro; sanatı insanlara birebir aktarıp yaşatabilen bir etkinliktir. Tiyatro, insanları toplumsal ya da bireysel konularda uyarır ve insanlara mesajlar verir. Bu nedenle her birey her çağında ruhsal gelişimini tiyatro ile beslemelidir. Tiyatroyu yapanlar da seyredenler de ayrı ayrı kazanımlar alırlar; tiyatro ile yakın olan toplum bireyleri olaylara ve sorunlara daha ılımlı bakarlar, bu da toplumun refahı ve huzuru için oldukça önemlidir Her yıl, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle düzenlediğimiz, Tiyatro Sanatçısı Recep Demirkaynak’ın katılımıyla gerçekleşecek olan programımıza tüm halkımız davetlidir.”

ÖMER DÖNGELOĞLU HOCA SİNCAN’DA 

Sincan Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerinde Mart ayının sonuncusu ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu tarafından gerçekleştirilecek. Ömer Döngeloğlu Hoca, yarın biz Müslümanlar için büyük bir fırsat dönemi olan mübarek 3 Aylar’a giriliyor olması münasebetiyle Çok Katlı Otopark Salonu’nda sohbet programı gerçekleştirecek. Program Çarşamba günü saat 14.00’te başlayacak. 

TÜM HALK DAVETLİ 

Belediye’den yapılan duyuruda şöyle denildi: “Üç aylar biz Müslümanlar için fırsat günleridir, bizler için çok bereketli bir kazanç mevsimidir. Yılda yalnız bir defa yaşanan üç aylar ömrümüz ve gücümüz yettiğince değerlendirmemiz gereken en kıymetli zaman dilimidir. Bu günlerde müminler, birbirleri ile tebrikleşmeli, çocuklar sevindirilmeli, fakirlerin gönlü alınmalı, anne – babanın, masum ihtiyarların duaları alınmalı, bu aylar daha canlı ve daha verimli yaşanmalıdır.

Bütün bu yapılanlar ihlaslı bir şekilde yapıldığı takdirde, hem cemiyete huzur gelmiş, hem de manevi bir atmosfer meydana getirilerek ilahi rahmetin celbine zemin hazırlanmış olur. İlahi rahmet semamızı kapladığı zaman onu hayat kaynağı yağmurlar gibi lütuflar, ihsanlar, ikramlar ve hediyeler takip eder. Böylece gelen rahmet damlaları günahlarımızdan, gafletimizden dolayı kirlenen manevi hayatımızı da temizler. Öyleyse daha ne duruyoruz. Haydi, hep beraber, ilahi rahmet ve lütuflara hasret insanlar olarak başımızı okşayacak rahmet bulutlarının celbine ve onu takip edecek ilahi ihsanlara kendimizi hazırlayalım. Ömer Döngeloğlu’nun eşsiz anlatımlarıyla gerçekleşecek programımıza tüm halkımız davetlidir.” 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.