Online alışveriş için 3 yöntem

Online alışveriş için 3 yöntem

Müşteriler, kredi kartlarını bankayı arayarak ya da SMS yollayarak kullanıma açabileceği gibi, internet şubesinden ya da banka şubelerinden de bu işlemi gerçekleştirebilecekler.

1 Şubat itibariyle online alışverişe kapanacak olan kredi kartları, bankadan onay alınmadığı takdirde online alışverişe kapalı olacak.  Finans danışmanı Özgür Saygı, kredi kartlarını yeniden online alışverişe açmak isteyen kullanıcıların önlerinde üç yöntem bulunduğunu söyledi. Saygı, online alışverişe kapan kredi kartlarının, bankaların mobil uygulamaları veya internet sayfaları üzerinden açılabileceği gibi, müşterilerin bankayı telefonla arayarak ya da SMS'le göndererek, veyahut şubeye giderek bu işlemi gerçekleştirebileceklerini ifade etti.
Kredi kartıyla online alışverişte onay süresi, 31 Ocak 2018'de sona erdi.  Kullanıcılar bankalarına onay vermediği takdirde, 1 Şubat'tan itibaren kredi kartlarını online alışverişte kullanamayacak. Bankadanışma.com'un kurucusu Özgür Saygı, online alışverişe kapanan kredi kartlarının kullanıma nasıl açılacağını Gazete Habervaktim'e anlattı.

MÜŞTERİ ONAYI ŞART

p8phnhx1_400x400.jpg

Online alışverişe kapatılan kredi kartlarının kullanıma açılmasının mümkün olduğunu söyleyen Saygı konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: 
"1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı gerekecek. Kart sahipleri bankalarından onay almadığı takdirde online alışveriş yapamayacaklar. Artık kart sahipleri açıkça talep etmedikçe, bireysel banka kartları ve kredi kartları elektronik ticaret işlemlerine kapalı olacak."
"Kullanıcılar, online alışverişe kapatılan kredi kartlarını, bankalarına internet kullanımı için gerekli onayı verdikleri takdirde online alışveriş yapabilecekler. Online alışveriş onayı için üç yöntem bulunmakta. Kullanıcılar, bankanın mobil uygulama veya internet sayfasını kullanarak, telefonla arayarak ya da SMS'le veyahut şubeye giderek bu işlemi gerçekleştirebilirler."

SÜRE İKİ DEFA UZATILMIŞTI

Kredi kartıyla yapılacak online alışverişte kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a uzatılmıştı. Uygulama, 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktı. Ancak BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben yeni bir açıklama yaparak, "İnternetten kartla alışverişe onay süresini 31 Ocak 2018'de sona erdireceğiz" dedi. Akben, sürenin bankalar ve vatandaşlardan gelen talepler ile yılsonunda gerek yoğunlaşan harcamalarda gerekse banka sistemlerinin entegrasyonunda aksama olmaması için uzatıldığını açıklamıştı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.