Örnek proje

Örnek proje

Uygar Derneği Başkent’in çeşitli noktalarına yerleştirdiği giysi kutularından elde ettiği gelirle görme engelli öğrencilerin geleceğine ışık tutuyor.

Uygar Görme Engelliler Derneği görme engelli öğrencilerin eğitim masraflarına destek oluyor. Ankara’da belirli noktalara yerleştirilen giysi toplama kutularıyla yardımda vatandaştan engelliye köprü görevi görüyor. Belediye ve muhtarlıkların izniyle cadde üzerindeki kaldırımlara yerleştirilen giysi toplama kutularıyla vatandaştan yardım toplanıyor. Kullanılabilecek durumda olan kıyafet, ayakkabı, iç çamaşırı gibi temel giysilerden çanta, kemer, cüzdan gibi aksesuarlara kadar her türlü eşyanın toplandığı toplama kutuları vatandaşların desteğiyle doluyor.

Uygar Derneği ekiplerince toplanan eşyaların bir kısmı ihtiyaç sahibi engellilere verilirken, bir kısmı da üçüncü dünya ülkelerine satılarak yardım için gelir elde ediliyor. Satılan eşyalardan elde edilen gelirle görme engelli öğrencilerin eğitim masrafları karşılanıyor. Şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilen giysi kutuları üzerinde toplanabilecek eşya türleri hakkında açıklama bulunuyor. Uygar Görme Engelliler Derneği, “Kullanmadığınız bir giysinizle sizde görme engelli bir çocuğumuza ışık olabilirsiniz” mesajıyla vatandaşlardan yardım bekliyor. 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.