Ortadaki Tablo İle Koalisyon Kaçınılmaz

Ortadaki Tablo İle Koalisyon Kaçınılmaz

7 Haziran milletvekili seçimlerinin geride kalmasıyla ortaya çıkan koalisyon tablosu Ankaralı vatandaşların tepkisine neden oldu. Seçim sonucu ortaya çıkan tablodan memnun olmayan Ankaralıların kimisi koalisyon hükümetini isterken kimisi de karşı çıktı.

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

7 Haziran milletvekili seçimlerinin ardından ortaya çıkan koalisyon tablosuna ilişkin görüşlerini aldığımız Ankaralı vatandaş ve esnafların kimisi koalisyon hükümetini istemediğini kaydederek, kimisi de koalisyonun kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

KOALİSYON İLERLEMEK DEĞİL GERİYE GİDİŞTİR

Fehmi Aydoğdu isimli vatandaş, koalisyon hükümetini istemediğini ama 7 Haziran’da ortaya çıkan tabloyla koalisyonun kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Eğer geçmiş seneler gibi Türkiye tekrar koalisyon hükümetleriyle yönetilirse ülkede yatırım adına bir şey olmaz. Herkes yatırımları kendi tarafına çekmeye başlar. Ülkemiz 13 yıldır her alanda büyük bir ilerleme kaydetti. Eğer koalisyon olursa ülkenin 13 yılda kazandığını bir yıl bile geçmeden kaybederiz ve yine geçmiş yıllara gerileriz. Ayrıca erken seçim de istemiyoruz. Çünkü bu ülkenin paralarına yazık. Her seçim ülkeyi trilyonlarca zarara uğratıyor. Onun için siyasi partiler kendi çıkarlarını bir yana baraksın ve biran önce kendi aralarında anlaşıp hükümeti kurmalılar” diye konuştu.

MİLLETİMİZ 7 HAZİRANDA BÜYÜK BİR HATA YAPTI

Esnaf Gökçe Metin ise 7 Haziran seçim sonuçlarından memnun olmadığını ifade ederek, “Ortaya çıkan tablo ile AK Parti Hükümetine yazık oldu. Sadece biz değil herkes bir şekilde AK Parti yönetiminden memnundu. Ama bazı seçmenler kin ve nefretlerine yenilerek 7 Haziran’da kendi kendilerine yazık ettiler. Erken seçim olursa millet hatasının farkına varır ve yine AK Parti’yi tek başına iktidar olur. Ama şimdiki tablo ile AK Parti iyi düşünmeli ve biran önce bir partiyle anlaşıp hükümeti kurmalı. Hükümet kurulmadığı sürece kaybeden ülke olur” şeklinde konuştu.

 

KOALİSYON GELMEDEN BİRÇOK ZAM GELDİ

Esnaf Mahmut Alıç da 7 Haziran’da ortaya çıkan tablo ile koalisyon hükümetinin kurulmasının çok zor olduğunu kaydederek, “Daha ortada bir hükümet yokken ortam böyle geriliyorsa hükümet kurulduktan sonra ortam daha da gerilir ve olan biz millete olur. Onun için ortamın fazla gerginleşmesine müsaade edilmeden ülkenin 7 Haziran’da yaptığı hatadan biran önce geri dönmesi için en geç bir yıl içinde erken seçime gitmeliyiz. Daha koalisyon hükümeti kurulmadan ve seçimden çıkalı birkaç gün olmuşken enflasyon yükseldi, başta petrol olmak üzere birçok şeye zam geldi ve gelmeye de devam edecek” dedi. 

KOALİSYON OLACAKSA HDP İLE OLSUN

Koalisyon kurulması halinde ise AK Parti’nin HDP ile hükümet kurması gerektiğinin şart olduğunu dile getiren Alış şöyle devam etti: “Ortaya çıkan sonuçla herkes ille koalisyon hükümeti kurulsun istiyorsa bence AK Parti, HDP ile koalisyonu kursun. Çünkü ülkede devam eden bir çözüm süreci var. Susmayan silahlar var. Bunların biran önce nihai bir sonuca varması için tek şart HDP ile koalisyon kurulmasıdır. Diğer partilerin bu ülkeye hiçbir menfaati yok. AK Parti HDP ile koalisyon kurarsa silahlar bir şekilde susar ve çözüm süreci de nihayetine erdirilir. Çünkü bu işin diğer muhatabı HDP’dir. AK Parti HDP’yi bu konularda saf dışı bırakmamalı.”

TABLOYA GÖRE ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

Emekli Hüseyin Saygılı da herkes gibi koalisyon hükümetini istemediğini fakat kurulacak koalisyon hükümetinin AK Parti ve MHP ile kurulması gerektiği kaydederek, “Türkiye’ye ille bir koalisyon hükümeti kurulacaksa bunun AK Parti ve MHP ile olması gerekir. Çünkü barajı geçen siyasi partiler arasında birbirine en yakın bu iki partidir. Ama koalisyon bize yaramaz çünkü barajı geçen dört parti daha dün birbirlerini birçok konuda suçluyorlardı. Birbirlerine bu kadar kin ve nefret besleyen bu siyasi partiler şimdi nasıl koalisyon hükümeti kurup ülkeyi yönetecekler. Hadi koalisyon oldu diyelim, seçmen demez mi biz sana bunun için mi oy verdik? Onun için Türkiye’de tek parti olmasa diğer şekilde hükümet kurulamaz ve ülke yönetilemez. Koalisyon olursa ülke yine 70 yıllara geri döner ve tam bir kaos ortamına gireriz” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ HATA YAPIYOR

Milletin 7 Haziran’da büyük bir hata yaptığına dikkat çeken Saygılı, “Milletimizin bir siyasi parti içindeki üç beş ismin hatasının faturasını tüm partiye kesmesi çok yanlış bir düşüncedir. Kişilerin hatasını bir kuruma bağlamamak lazım. Seçim zamanı herkes kendi çıkarı ve menfaati doğrultusunda hareket ederse bu ülkede kaybeden yine biz oluruz” dedi.

MİLLETİMİZ GEÇMİŞİNİ ÇOK ÇABUK UNUTTU

Oto tamir ustası Adem Er ise 7 Haziran’la beraber 13 yıllık AK Parti hizmetlerinin ülkede heba olacağını kaydederek, “Milletimiz 7 Haziran günü 13 yıldır ülkemiz adına yapılanlara kör kaldı. Şu anda öyle bir tablo ile karşı karşıyayız ki bunu hakkettiniz demekten başka bir şey denilmiyor. Bizler 80’li yılların ekmek, gaz, tüp kuyruklarını ne çabuk unuttuk? Ama ne yazık ki milletimizin bir kesimi geleceğe yönelik düşünmediği gibi geçmişini de hiç hatırlamıyor. AK Parti 13 yılda yüzyıllık projelere imza attı ve atmaya da devam etti. Şimdi dünyanın bile kıskandığı üçüncü köprü ve üçüncü hava limanı gibi projeler AK Partisiz bir hükümetle yarıda kalır ve ülkemiz giderek yine eski yıllara geri döner” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.