Ortak nokta Kudüs ve Mescid-i Aksa

Ortak nokta Kudüs ve Mescid-i Aksa

İstanbul'da bulunan ve Kudüs’e yapmış olduğu yardımlarla ön plana çıkan Mirasımız Kudüs Derneği, Gazze’de yaşananlara sessiz kalmıyor. Derneğin Hanım Kolları Başkanı Esra Demirci, konuyla ilgili olarak “Ortak noktamız Mescid-i Aksa” dedi.

Kudüs’e ve Kudüs’teki Müslümanlara insani yardım destekleriyle önemli çalışmalara imza atan Mirasımız Kudüs Derneği’nin yardım projeleri katlanarak büyüyor. Yardım ve projeler hakkında gazeteilksayfa.com’a konuşan Derneğin Hanım Kolları Başkanı Esra Demirci, “Çalışmalarımızın ortak noktası Kudüs ve Mescid-i Aksa” dedi. Gazze’de yaşanan saldırı ile alakalı da üzüntülerini dile getiren Demirci, bölgede henüz bir Kızılhaç koridoru oluşturulmadığını belirtti.

ruveyda-2.jpg

“ÇALIŞMALARIN ORTAK NOKTASI KUDÜS VE MESCİD-İ AKS”

Mirasımız Kudüs Derneği hakkında bilgi veren Mirasımız Kudüs Derneği Hanım Kolları Başkanı Esra Demirci, “Mirasımız Kudüs Derneği, Kudüs, Mescid-i Aksâ ve Osmanlı Devleti’nin bölgeye vakfettiği tarihi ve kültürel mirası korumak ve bu mirasın önemi konusunda halkımızı bilinçlendirmek amacıyla 2008 yılında kuruldu. Osmanlı dönemine ait tarihi cami, mescit, ev, imarethane, çeşme, çarşı ve daha birçok yapı ile birlikte ilk kıblemiz mübarek Mescit-i Aksâ’nın bakım ve onarım çalışmaları, Kudüslü Müslümanların desteklenmesi ve Türkiye’de Kudüs bilincinin arttırılmasına yönelik projeleri hayata geçiriyoruz.

ruveyda-2-001.jpg

Bizim yapmış olduğumuz tüm çalışmaların ortak noktası Kudüs ile Mescid-i Aksâ’nın özgürlüğü ve mevcut Siyonist tehditten zarar görmemesi amacına dayanmaktadır. Bizler sürekli orada olamayacağımız için Kudüs’ün gerçek sahipleri ve Mescid-i Aksâ’nın muhafızı olan Kudüslü Müslümanları insani yardım çerçevesinde desteklemekteyiz. Kudüs, ümmetin meselesidir ve bu mesele çözüme kavuştuğunda ümmet de huzura kavuşacaktır” sözlerini kullandı.

ruveyda-3.jpg

“BİRÇOK ALANDA YARDIMLAR YAPIYORUZ”

Mirasımız Kudüs Derneği olarak yapılan yardım ve projelerden bahseden Demirci, “Mirasımız Kudüs Derneği olarak birçok alanda aslında projeler gerçekleştirip, yardımlar yapıyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesinde 7’den 70’e herkese Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemine dair sunumlar gerçekleştiriyoruz. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler başta olmak üzere çeşitli parti, vakıf, dernekler, kurum ve kuruşlarda düzenli olarak ücretsiz bilinçlendirme seminerleri düzenliyoruz.

ruveyda-4.jpg

Kudüs’te Camii ve Ev Restorasyonları gerçekleştiriyoruz. Yıl boyunca yetimlere ve ailelere nakdi desteği yapıyoruz. Öğrencilere, okul çantası, kırtasiye malzemesi desteği, kumanya desteği sağlıyoruz. Arazisi ekilmeye müsait olan Müslümanların talebi üzerine arazilerinde zeytin fidanı dikerek geçimlerine katkı sağlıyoruz. Bu sayede topraklarını daha verimli kullanmalarına destek vermiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

ruveyda-5.jpg

“HENÜZ KIZILHAÇ KORİDORU OLUŞTURULMUŞ DEĞİL”

Gazze ve İsrail arasında yaşanan çatışma ile alakalı yaralıların Makasıd Hastanesi’ni kullanabilmeleri için henüz bir Kızılhaç koridoru oluşturulmadığını belirten Demirci, “Kudüslü Müslümanların yüzde 80'inin sağlık hizmeti aldığı ve Müslümanlara ait en büyük Vakıf hastanesi olan Makasıd Hastanesi’nin acil tıbbi malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Makasıd Hastanesi’ne destek büyük bir ihtiyaçtır. Bu konuda yardımcı olmak isteyenleri bekliyoruz.

ruveyda-6.jpg

Makasıd Hastanesi sağlık sorunu nedeni ile kendilerine başvuran Kudüslülerin yanı sıra, Batı Şeria ve Gazze'den gelen ve ödeme gücü olmayan hastalara da sağlık hizmeti vermeye gayret gösteriyor. Gazze’de yaralanan sivillerin kullanabileceği henüz bir Kızılhaç koridoru oluşturulmuş değil. Bu sebeple Makasıd Hastanesi’ne henüz bir yaralı gelmedi. Yaşanan olayla alakalı oldukça üzgünüz” ifadelerini kullandı.

RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.