Osmanlı Ocağında Kuzu Çevirme

Osmanlı Ocağında Kuzu Çevirme

Ramazan Sağlam, Çankaya’da açtığı kuzu çevirme lokantasıyla Ankaralılara farklı bir lezzet tattırmak istiyor. Kendi çiftliğinde yetiştirdiği kuzularla ve Osmanlı ocağı sunumuyla kuzu çevirmeye farklılık katan Sağlam, Ankara’da böyle bir mekân eksikliğini

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Çankaya’nın Balgat semtinde açtığı mekânda kuzu çevirme yapan Ramazan Sağlam, lezzetli bir mekân eksikliği olduğunu ve bunu karşılamak için Hazar Kuzu Çevirmeyi açtıklarını belirtti. Kendi çiftliğinde yetiştirdiği kuzularla ve Osmanlı ocağı sunumuyla müşterilerine alışılmışın dışında güzel bir ziyafet sunuyor.

ÇANKAYA’DA VE BALGAT’DA TEKİZ

Kendi çiftliğinde yetiştirdiği kuzularla ve Osmanlı ocağı sunumuyla kuzu çevirmeye farklılık katan Ramazan Sağlam,  “Kuzuları kendi çiftliğimizde yetiştiriyoruz ve erkek kuzuları kesip günü birlik bir, bir buçuk saat içinde sırıkla çevirerek pişiriyoruz. İnsanların güvenle gelip yiyebilecekleri Çankaya’da ve Balgat’da tekiz başka kuzu çevirme yapan yok bu bölgede. Hazırladıktan sonra Osmanlı ocağında sunuyoruz kuzu etini. Osmanlı ocağında sunmamızın sebebi kuzu etinin soğumaması için sıcak bir şekilde yiyebiliyor müşterilerimiz. Kuzunun yanında salata ve mezelerimizi ücretsiz veriyoruz” dedi.

EKSİKLİĞİ GÖRDÜM

Ankara’da lezzetli bir mekân eksikliği gördüğünü ve böyle bir mekan açmaya karar verdiğini söyleyen Sağlam, “Erkek kuzunun eti çevirme yapılarak pişirildiği zaman dişiye göre daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Özellikle onun için erkek kuzu’da yapıyoruz. Lezzetli bir mekân olmadığı için bu yeri açtım. Ankara’da kuzu çevirme eksikliği var bir iki arkadaş bu işi yapıyor ama Çankaya bölgesinde ilk olarak biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİ YAĞINDA PİŞİYOR

Kuzu çevirmenin pişirilme inceliklerini gazetemizle paylaşan Sağlam,  “Bu eksikliği Ankara’da gördüm ve böyle bir yer açmaya karar verdim. Gelen müşterilerde böyle bir yerin eksikliğini hissettiklerini ve memnun olduklarını belirttiler. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ustamız yıllardır bu işi yapıyor ata mesleği olarak yapıyor. Bu işin en inceliklerinden biri ateşini iyi ayarlamak ve ne kadar zamanda pişeceğini iyi biliyor. Ustamızı özel olarak getirdik. Bir kuzu ortalama 3 saatte pişiyor sadece tuz atıyoruz hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz, kuzu kendi yağında pişiyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.