Osmanlı Pazarı’nda Esnafın İsyanı

Osmanlı Pazarı’nda Esnafın İsyanı

Osmanlı Pazarı’nın yeniden inşa edilmesini birçok esnafa fayda sağladı. Ancak mağdur olan esnaflarda var, özellikle kenarlarda kalan ve 7. peronda bulunan esnafın dükkânları küçüldü. Esnaf dükkânların küçülmesinden Osmanlı Pazarı Esnafı Kooperatif Başkanı

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yandıktan sonra hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Osmanlı Pazarı’nın yeniden inşa edilmesini birçok esnafa fayda sağladı. Ama pazarda mağdur olan esnaflarda bulunuyor. Osmanlı Pazarı Esnafı Kooperatif Başkanı Hamit Özsoy’un Büyükşehir’i doğru bilgilendirmediğini düşünen bir kesim esnaf tepkili. Pazarda özellikle kenarlarda kalan ve 7. peronda bulunan esnafın dükkânları küçüldü. Esnafın büyük bölümü bu durumdan dolayı Başkan Hamit Özsoy’u suçluyor.

BAŞKAN DÜKKANINI BÜYÜTTÜ

Dükkânı küçülen esnaf şuan Keçiören Osmanlı Pazarı Esnafı Kooperatif Başkanı Hamit Özsoy’u sorumlu olarak görüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle Hamit Özsoy’un muhatap olduğu belirten esnaflar, “bizim dükkânlarımızı küçülttü ancak kendi dükkânlarını büyüttü. Kendi dükkânlarının bulunduğu yere meydan gibi bir yer yaptı, nerdeyse bir tır geçecek şekilde meydan var dükkânlarının önünde” şeklinde tepki gösterdi.

BAŞKAN BELGELERİ YIRTTI KAÇTI

Aynı zamanda Osmanlı Pazarı’nda 3 gün önce kooperatif başkanlığı seçimi olduğunu belirten esnaflar, halı hazırda kooperatife başkanlık yapan Hamit Özsoy’un kaybedeceğini anlayınca seçimden belgelerini yırtarak kaçtığını iddia etti. Şuan başkanlık yapan Hamit Özsoy’la birlikte Osmanlı Pazarı Esnafı Kooperatifi başkanlığı için 3 aday yarışıyor. Seçimin 27 Haziran 13.30’da tekrarlanacağı bilgisi veridi.  

ESNAF HAKKINI ARAYAMIYOR

Dükkânlar kooperatif olduğu için hisseli olarak gözüküyor bu nedenle dükkânlarının metre karesi belli olmadığı için esnaf hakkını arayamıyor. Kenarda bulunan ve 7. peronda bulunan esnaflar dükkânlarının küçülmesine tepki gösteriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle muhatap olan Hamit Özsoy Osmanlı Pazarı esnafı tarafından sorumlu olarak görülüyor. Başkanın adaletsiz davrandığını düşünen esnaflar yapılacak seçimle birlikte başkanlık koltuğunun büyük ihtimal değişeceğini söylüyor.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.