Oto sanayilerde lastik mesaisi başladı: 4'ü 10 bin lira

Oto sanayilerde lastik mesaisi başladı: 4'ü 10 bin lira

Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesinin ardından, araçlarına yaz lastiği taktırmak isteyen vatandaşlar oto lastikçilerin yolunu tuttu. Oto Lastik Ustası Murat Gökçe, “Yerli üretim 17’lik jant lastiğin tanesi 2 bin 500 TL’den başlıyor” dedi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği tarafından her yıl 1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan itibariyle sona erdi. Kış lastiklerini çıkartıp yerine yaz lastiği taktırmak isteyen vatandaşlar ise oto lastikçilere akın etti. Oto lastikçiler müşterilerle dolup taşarken, yoğun talep nedeniyle lastikçiler yetişmekte zorlanıyor. Zorunlu kış lastiği uygulamasının kalkmasının ardından işlerler de artış yaşandığını dile getiren Oto Lastik Ustası Murat Gökçe, “Ortalama yerli üretim lastiklerde; 13’lük jant lastik bin 300 TL’den, 14’lük jant lastik bin 500 TL’den, 16’lık jant lastik 2 bin TL’den, 17’lik jant lastik 2 bin 500 TL’den başlıyor” dedi.

araba.jpg

“YAZ LASTİĞİNE CİDDİ BİR TALEP VAR”

Oto lastikçiler de 1 Nisan itibariyle işlerin yoğunlaştığını dile getiren Oto Lastik Ustası Murat Gökçe, “Hava sıcaklıkların 7 derecenin üzerine çıkması ve kış lastiği zorunluluğunun ortadan kalkmasının ardından sürücüler araçlarının lastiklerini değiştirmek üzere sanayilere gelmeye başladı. Son 15 gündür yaz lastiğine ciddi bir talep var. İşlere yetişmekte zorlanıyoruz. O sebeple de işlerimizi şu anda randevulu olarak yapıyoruz. Günde ortalama 30 aracın lastiklerini değiştiriyoruz” diye konuştu.

lastikci.jpg

YAZ LASTİĞİNE GEÇMEK ÖNEMLİ

Kış lastiğinden yaz lastiğine geçmenin önemini vurgulayan Gökçe, şunları aktardı:

“Lastikler, mevsimlerin getirmiş olduğu koşullara göre tasarlanıyor. O sebeple de yaz aylarında yaz lastiğine geçmek oldukça önem taşıyor. Yazlık lastikler, yüksek sıcaklıklarda ve kuru yollarda kullanıma uygun olarak yapılıyor. Ayrıca yaz lastikleri; daha iyi yol tutuşu, sessiz bir sürüş ve kısa fren mesafesi özelliklerine sahip. Sürücülerin güvenli ve konforlu bir yolculuk yaşayabilmesi için belirtilen aralıklarda uygun lastiklere geçmesi gerekiyor.”

basliksiz-1.jpg

BİN 300 TL’DEN BAŞLIYOR

Bu yıl ki yaz lastiği fiyatları hakkında bilgi veren Gökçe, “Lastiklerin fiyatları araca, lastiklerin ölçüsüne göre farklılık gösteriyor. Fakat yerli üretim lastiklerin fiyatları ithal lastiklere göre daha uygun. Şuan da en uygun yaz lastikleri bin 300 TL ila 3 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Müşteriler o nedenle özellikle yerli ve Türk mallarını tercih ederlerse daha uyguna lastiklerini değiştirebilirler. Ortalama yerli üretim lastiklerde; 13’lük jant lastik bin 300 TL’den, 14’lük jant lastik bin 500 TL’den, 16’lık jant lastik 2 bin TL’den, 17’lik jant lastik 2 bin 500 TL’den başlıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.