OTOBÜS ÇİLESİ

OTOBÜS ÇİLESİ

Her gün saatlerce trafik çilesi çeken Keçiörenliler Kızılay ve Ulus’a sefer düzenleyen 420 ve 422 no’lu otobüs seferlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Otobüs seferlerinin iptal edildiğini doğrulayan EGO yetkilileri iptal nedeni olarak ise yolcuları

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Neredeyse Keçiören’in en yoğun otobüs seferleri olan 420 ve 422 yoğun olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Ulaşımda büyük sıkıntı çeken Keçiörenlilere bir darbede EGO’dan geldi. Otobüslerin iptal edildiğini doğrulayan EGO yetkilileri, “Bu araçlar denetlendi yolcu yoğunluğunun az olması nedeniyle böyle bir karar verildi” açıklamasını yaptı. Vatandaşlar ise seferlerin iptal edilmesi nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

DAHA DA ZOR OLDU

Otobüs seferlerinin cumartesi ve pazar günleri tamamıyla kalktığını söyleyen EGO yetkilisi hafta içi ise 2 otobüsün sadece saat 06.20 ile 07.50 arası seferler yapacağını söyledi. Vatandaşlar ise bu otobüs hatlarının Keçiören’de en yoğun hatlar olduğunu söyleyerek “Zaten ulaşımımız zordu bu seferlerin kaldırılmasıyla birlikte daha zor oldu” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ GÜZERGAHLARA RİNG KONULDU

Vatandaşlar 420 ve 422 no’lu otobüslerin yoğunluğun en yüksek otobüsler olduğunu söylerken EGO yetkilileri yoğunluk olmadığı gerekçesiyle otobüs hattının kaldırıldığını ifade etti. Muhabirimizin niye bu seferler kaldırıldı şeklindeki sorusuna EGO yetkilisi, “Bu araçlar denetlendi yolcu yoğunluğu nedeniyle böyle bir karar verildi. 2 aydır bu şekilde devam ediyor. Seferlerin geri başlaması söz konusu değil şimdilik. Bu araçların daha önceki güzergâhlarına ring otobüsleri konuldu” yanıtını verdi.

TELEFERİK KULLANILACAK

Zaten ulaşım konusunda sıkıntılar yaşayan Keçiörenliler birde ring seferleriyle karşı karşıya kaldı. Teleferiğin daha çok ön plana çıkması için ring seferlerinin teleferiğin oradan gerçekleşeceğini söyleyen EGO yetkilisi, “Ring seferleriyle Kızılay’a ve Ulus’a gitmek isteyen vatandaşlarımız ulaşımını sağlayacak. Teleferiğin kullanılması ön görüldüğü için seferler kaldırıldı. Teleferiğin bulunduğu bölümden ring otobüsleri kalkıyor. Şuan ring otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ama şimdilik bu iki hattın düzelme olasılığı yok, bu saatler dâhilinde devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum