OTOBÜS FACİASI GÜNDEMİ SARSTI

OTOBÜS FACİASI GÜNDEMİ SARSTI

Dikimevi’nde meydana gelen 12 kişinin hayatını kaybettiği 13 kişinin de yaralandığı kazada Cemal Gürsel Caddesi savaş alanına döndü. Kaza enkazı belediye ekiplerince kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerine gelen vatandaşlar olayın şokunu uzun süre üzerlerind

 

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM

Önceki gün Dikimevi Kavşağında Büyükşehir Belediyesine ait EGO otobüsünün yolcu durağına dalması sonucu 12 vatandaş hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Cemal Gürsel Caddesi hem yaya hem de araç trafiğine kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri uzun süre incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından kaza enkazı belediye görevlilerince kaldırıldı. Cemal Gürsel Caddesi’nin bir şeridi 16,30’da diğer şerit ise 45 dakika sonra trafiğe açıldı. Hayatının kaybedenlerden 12 kişinin birinci derece yakınlarının teşhisiyle kimlikleri belli oldu.

TAZYİKLİ SU İLE YIKANDI

Kaza enkazının kaldırılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi görevlileri olay yerini temizledi. Kaza kalıntıları temizlik araçları ile süpürülürken cadde üzerinde meydana gelen kan izleri tazyikli su ile yıkandı.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLA İNCELEDİ

Kaza enkazının kaldırılması ve yapılan temizliğin ardından olay yerine gelen vatandaşlar şaşkınlık içerisinde olaya yerini inceledi. Temizlik sonrası ceset kalıntılarına rastlayan vatandaşlar olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.
KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden kişilerin yakınlarının Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu önündeki endişeli bekleyişleri sonrası birinci derece akrabalardan birer kişi savcının talimatıyla kimlik teşhisi için içeriye alındı. Kimlik tespiti yapılan 11 kişinin isimleri şu şekilde: Emine Türkmen, Fatma Demir, Selkin Çengel, İsmet Ateş, Hilal Ülger, Mustafa Erol, Gülten Ünal, Ethem Saçak, Asım Derya, Naime Turgut, Ali Değirmencioğlu.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Hayatını kaybeden kişilerin yakınları, kimlik tespitinden önce hastane hastane gezdi.  Morglara bakıldı. Tanınamaz hale gelen cesetlerin Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü haberi üzerine Keçiören'deki kuruma koşuldu. 'Allah'ım o olmasın' diye dualar edildi. Kimlik tespitiyle yakınlarının öldüğünü öğrenenler sinir krizleri geçirdi.

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olaydan 6 saat sonra sosyal medya aracı Twitter üzerinden açıklama yaptı. Dikimevi'nde körüklü bir otobüslerinin neden olduğu müessif bir kaza neticesinde 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Gökçek, şunları belirtti: "Olayın oluş nedeni ile ilgili savcılık, bilirkişiler ve EGO yetkilileri araştırmalara devam etmektedir. Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur. Vefat eden hemşerilerimize Cenâb-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Tekrar ifade etmek istiyoruz ki üzüntümüz çok büyüktür. Şu anda kazaya karışan otobüs emniyet otoparkına çekilmiş olup, araç içi ve araç dışı kamera görüntüleri resmi bilirkişiler ve savcılık tarafından detaylı olarak incelenmektedir. Olayı yakinen takip etmeye devam ediyoruz. 8 yıllık tecrübeli bir şoförün böyle bir kaza yapmasının nedeni bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır. Vefat edenlerin aileleriyle, yaralıların ailelerine büyükşehir belediyesi ve EGO olarak maddi ve manevi destek olmak zorunda olduğumuzun şuurundayız. Elbette giden gelmiyor ve üzüntü ortadan kalkmıyor ama gücümüz ne kadar yeterse ailelerin acısına ortak olmak görevimiz.”
GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI
Kazanın yaşandığı anlara şahit olan vatandaşlar yaşananları anlattı. Otobüsün freninin patladığı iddialarının doğru olmadığını söyleyen bir görgü tanığı şunları söyledi: İki tane otobüs yolu kapattı. Kaza yapan otobüs şoförü kızdı. Aradan geçerim hesabı bastı, insanları altına aldı. İkisi de EGO'nun otobüsleri. Fren patlama yok. Orada sürati yoktu, gaza yüklendi buraya kadar geldi...”
Kaza öncesinde kaldırımda bulunduğunu söyleyen bir vatandaş ise yaşananları şöyle anlattı:  “Başka bir belediye otobüsü, bir araçla kaza yapmış. O anda, kaza yapan otobüsün şoförü, şoförlere yolu kapatmamalarını, polis ekiplerinin 2-3 saatten önce gelemeyeceğini söyledi. Belediye otobüsünün şoförü, ‘bizim ekip gelecek, onu bekleyeceğiz’ dediler. Ondan sonra önde kazaya karışan araç sahibinin hanımı eşine bir şeyler söyledi. Eşi de duymadı. O anda ben de kaldırımda duraktaydım. Bu tarafa geçtim. Bir adım attım, asfalta indim otobüs yanımdan geçti zaten. Arkadan Ankaray’ın girişinden insanlara vurmaya başladı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.