Otokent Ankara’da sona gelindi: İskan alındı

Otokent Ankara’da sona gelindi: İskan alındı

Gazetemize konuşan Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı İlkay Kalkan, Otokent Ankara projesinde sona gelindiğini ifade etti. Kalkan, “Projemizin iskân süreci tamamlandı. Tadilatlar bittikten sonra açılışını yapacağız” dedi.

2021 yılında temeli atılan Otokent Ankara projesinde sona gelindi. Gazetemize konuşan Ankara Oto Galericiler Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, projede son olarak iskanın alındığını ve bayram sonrası açılacağını ifade etti. İlkay Kalkan, “Otokent Ankara projemizin iskân ile ilgili süreci tamamladık ve iskânımızı aldık. Dükkân sahiplerimiz de tadilatlarını bitirdikten sonra projemize yakışır bir günde açılışını yapmak istiyoruz. Bu tarih bayramdan sonra netleşecek” şeklinde konuştu. İçerisinde yüzlerce oto galeri bulunduracak 26 bin metrekare alana sahip proje, AVM konseptinde olduğu için dinlenme alanları, bekleme alanları ve yemek alanları gibi müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler de barındıracak.

importedphoto-735808847-75198.jpeg

İSKÂN TAMAM

ANODER Başkanı İlkay Kalkan projenin iskanının alındığını şu sözlerle ifade etti: “DBN İnşaat ve ANOKOOP olarak yapımını üstlendiğimiz Otokent Ankara projemizin iskân ile ilgili süreci tamamladık ve iskânımızı aldık. Çalışmalarımız son hız devam ediyor. İskânımızın da alınmasıyla birlikte önümüzdeki süreci tamamlamaya çok yakınız. Projemizi tamamladığımızda yarattığımız istihdam ve vereceğimiz hizmet ile Ankara’ya değer katacağız. Şimdiden herkese hayırlı olsun.”

AÇILIŞ YAKIN

İskan alınma sürecinde esnafların dükkanlarını tadilata başladıklarını belirten İlkay Kalkan, “İşletmelerin çoğunluğu şu anda tadilat halinde. Dükkân sahiplerimiz de tadilatlarını bitirdikten sonra projemize yakışır bir günde açılışını yapmak istiyoruz. Bu tarih bayramdan sonra daha net bir hal alacak. Şu an için en önemli konu dükkânların tadilatlarının bitmesi. İskânın da hallolması ile çok büyük bir engeli aşmış olduk. Esnaflarımız çok istekli ve heyecanlı. Önümüzdeki süreçte esnaflarımız müracaat edip aboneliklerini yaptıracaklar ve sonrasında çalışma ruhsatı ve Ticaret Bakanlığından yetki belgesini alıp faaliyetlerine başlayacaklar” diye konuştu.

importedphoto-735808847-749573.jpeg

“MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEĞİZ”

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, “Ahilik geleneği gereği esnaflık yaparak projemizin marka değerini yükselteceğiz. Aynı çatı altında, birlik ve dirlik içerisinde, dayanışma içerisinde yapacağımız örnek esnaflık sonucunda Otokent Ankara sadece örnek bir proje değil, örnek bir otomobil AVM’si olarak Ankaralılara hizmet edecek. Tüm esnaflarımız da bu durumun meyvesini alacak” dedi.

İLK ADIM 2017’DE

ANODER olarak İvedik’teki bu projenin ilk adımını 2017 yılında arsa satın alarak başladıklarını ifade eden İlkay Kalkan, “2018 yılında inşaat ruhsatımızı aldık. Piyasadaki belirsizlik ve pandemi yüzünden 2020 yılında kat karşılığı müteahhitle anlaştık. 2021 yılında temeli atıldı. Normalde 2022 sonunda açacaktık. Fiyat artışları ülkedeki ekonomik kriz ve belirsizlikler yüzünden ertelendi” açıklamasında bulundu.

importedphoto-735808974-293651.jpeg

İÇİNDE HER ŞEY OLACAK

İlkay Kalkan 26 bin metrekare alana sahip projede bodrum katı ile birlikte 6 kat bulunduğunu ifade ederek, “Müşterilerimiz eğer arabasını satmayacaksa bodrum kata gelip arabasını bırakıp üst katlara asansörlerle veya yürüyen merdivenlerle çıkıp gezebilecekler. Arabasını satmak için gelen müşterilerimiz ise galerinin önüne kadar gelebilecek. Burada 384 ticari bölümde tahmini 300 esnaf kontrol altında olup; bu derneğin çatısı altında toplanacak. Bununla birlikte projemizin içinde yemek alanlarından bekleme alanlarına kadar her türlü ihtiyaca yönelik alanlar bulunuyor” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

Kışın yağmur ve yazın güneşten korunaklı bir şekilde müşterilerin rahatlıkla gezebileceğini ifade eden İlkay Kalkan, Burada gelen giden ne kadar memnun kalırsa, bu bizim avantajımıza olacak. Bununla ilgili de esnafımızla ilgili görüşüyoruz. Onlara uygulamalarla ilgili, burada nasıl çalışacağız, müşteriye nasıl davranacağız konularında çalışanlar ve dükkan sahiplerine seminerler düzenleyeceğiz. Burada galeriler olarak kurumsallaşıp gelen müşterileri en iyi şekilde ağırlayarak arabamızı satmak istiyoruz” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.