Otoparkta kurulan bit pazarına Ankaralılardan yoğun ilgi

Otoparkta kurulan bit pazarına Ankaralılardan yoğun ilgi

Ankara'nın her tarafından antika meraklısı da ikinci el eşya almak isteyen de geliyor hafta sonu kurulan bit pazarını görmeye. Her hafta sonu 100'e yakın tezgahın kurulduğu ve binlerce kişinin akın ettiği bir bit pazarını dönüşüveriyor.

Ulus'ta Denizciler Caddesi'ndeki Umut Otoparkı'na her hafta sonu kurulan Bit Pazarı, Ankara'daki antika meraklıların uğrak noktası olmaya başladı.
Ataların söylediği gibi, eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı. Lakin bu ata sözü Ulus'ta her hafta sonu bir parça gerçek oluyor. Ankara'nın her tarafından antika meraklısı da ikinci el eşya almak isteyen de geliyor hafta sonu kurulan bit pazarını görmeye. Ulus'ta Denizciler Caddesi'ndeki Umut Otoparkı her hafta sonu 100'e yakın tezgahın kurulduğu ve binlerce kişinin akın ettiği bir bit pazarını dönüşüveriyor.

OTOPARKTAN BİT PAZARINA

dsc_1168.jpg

'Bit Pazarı' denilince Ankaralının aklına hemen İtfaiye Meydanı gelir. Ancak, İskitler ve Çayyolu'nda kurulan ikinci el eşya pazarlarına bir rakibi de Ulus'ta bulunan bit pazarı. Denizciler Caddesi'nin Hacettepe'ye çıkan yönünün hemen sonunda yer alan otopark, her hafta sonu 100'den fazla tezgahla bir bit pazarına dönüşüyor. Otoparkın sahibi Mahir Karadağ, Ankara'daki potansiyeli değerlendirmek istedikleri için böyle bir girişime koyulduklarını zaten aileden pazarcı oldukları için de zorluk yaşamadıklarını ifade ediyor.

İKİNCİ ELDEN ANTİKAYA HER ŞEY VAR

dsc_1229.jpg

Tezgahlarda ikinci, üçüncü hatta dördüncü el giyeceklerden artık üretilmeyen elektronik cihazlara varıncaya değin her şeyi bulmak mümkün... Köstekli saatten savaş yıllarından kalma kılıçlara, gramofonlardan taş plaklara, kasetlerden betamaxlara varıncaya değin her şeyin ikinci eli de antika değeri taşıyanı da var bu tezgahlarda.

ANTİKALAR DAHA PAHALI

10 liraya 90'lardan kalan cep telefonunuz kaybolan parçasını tedarik edebileceğiniz tezgahlar da var 400 liraya gramofon, 1000 liraya üstünde oyması ve işlemeleriyle savaş kılıcı satan tezgahlarda var. Bu saydıklarımız antika meraklısı Ankaralıların hafta sonu sık uğradığı tezgahlardan sadece bazıları. Bit pazarına artık üretilmeyen fotoğraf makinesinin kırılan kısmı için gelen de var gramofon iğnesi almak için gelende.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.