Oyunculuktan semazenliğe: Ebuzer Dişbudak izleyicileri mest ediyor

Oyunculuktan semazenliğe: Ebuzer Dişbudak izleyicileri mest ediyor

Uzun yıllar oyunculuk yapan Ebuzer Dişbudak, izlemiş olduğu semazen gösterisi sayesinde hayatı değişti. Gazetemize konuşan Dişbudak, semazen için “Benim için bir uyanıştı” dedi.

Uzun yıllar dizilerde ve tiyatrolarda oyunculuk yapan Ebuzer Dişbudak, izlemiş olduğu semazen gösterisi sayesinde oyunculuğu bırakarak semazenliğe başladı. Semazen Dişbudak, şimdilerde Büyükşehir Belediyesi’nin, sanatını sergilemek isteyen vatandaşlar için metro altı ve Sıhhiye’de ayırmış olduğu Sanat Duraklarında, semazen gösterisi yapıyor. Yaptığı gösteriler ile insanların maneviyatını bambaşka noktalara taşımak isteğini belirterek gazetemize özel açıklamalarda bulunan Semazen Ebuzer Dişbudak, “Maneviyatımın çok ağırlık bastığı dönemlerde canlı performansla bir semazen izlerken kendimden geçtim. Benim için bir uyanıştı. Bilemiyorum ne olduğunu fakat o an semazen olmaya karar verdim” dedi.

semazen-1.jpg

“BENİM İÇİN BİR UYANIŞTI”

Uzun yıllar tiyatro oyunculu yapmasının ardından izlemiş olduğu bir semazen gösterisi ile hayatı değişen Semazen Ebuzer Dişbudak, semazenlikle tanışma hikâyesini şu sözlerle aktardı:

“Birçok dizi ve tiyatroda oyunculuk yaptım. Hayatımı da bu şekilde devam ettiriyordum. Semazene ve Mevlana’ya karşı herkes gibi benim de duyarlı bir hissiyatım vardı. Maneviyatımın çok ağırlık bastığı dönemlerde canlı performansla bir semazen izlerken kendimden geçtim. Çok güçlü bir hissiyatla uyanış duygusuydu galiba. Bilemiyorum ne olduğunu fakat o an semazen olmaya karar verdim. Böylelikle eğitim almaya başladım ve ilerleyen dönemlerde profesyonel olarak çalışmaya başladım. Sema yapmak benim için; Allah'a kavuşma duygusu, Allah’ı içinde hissetme ve bunu hissettiğin kadar yaşayabilme duygusu. Ben o hisle yaşıyorum. Her sema yaptığımdan bütün evren nötrleşiyor, sıfırlaşıyor. O duygu başka bir hissiyata doğru yol alıyor. Bu hissiyatı da herkesle paylaşmayı daha çok istiyorum.”

semazen-2.jpg

“NEDEN OLMASIN? DEDİM”

Büyükşehir Belediyesi’nin, sanatını sergilemek isteyen vatandaşlar için metro altı ve Sıhhiye’de ayırmış olduğu Sanat Duraklarında, her hafta belirlenmiş olan günlerde semazen gösterisi yaptığı dile getiren Dişbudak, “Metro altında yer alan bu alan müzisyenlerin sanat durağı ve birden fazla sanat sergileniyor. Bir gün metro altından geçtiğim sırada dedim ki ‘Neden bende burada semazen gösterisi yapmamayım? Neden olmasın?’. İlerleyen günlerde büyükşehir belediyesinin ilgili konuyla alakalı yetkili kişileriyle görüşerek talebimi belirttim. Sağ olsunlar isteğimi geri çevirmediler. Bir program hazırlayarak, o program doğrultusunda gösterilerime burada başladım. Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz aylık programlar doğrultusunda günler ve saatler belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

semazen-3.jpg

“RAMAZAN RUHUNU AKTARMAYA ÇALIŞIYORUM”

“Maneviyatımızı güçlü kılabilmek için bir şeyler yapmamız lazım” diyen Dişbudak, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Birkaç yıl önce Ramazan programları gerçekleşiyordu. İnsanlar ramazan ruhunu hep bir arada yaşıyordu. Orada görev alıyordum. Bu yıl önceki yıllara göre maalesef azaldı. Açıkça söylemek gerekirse bunun üzüntüsü içerisindeyim. Ramazan ruhunu burada devam ettirmeye, insanlara aktarmaya çalışıyorum. Her şeyden önce Müslüman bir ülkeyiz. Hissiyatımız, duygularımız ve maneviyatımız çok güçlü. Fakat bunu ne kadar hissediyoruz? Ne kadar algılıyoruz? İçimizdekini ne kadar paylaşabiliyoruz? Kendimize bunları sormamız gerekiyor, önemli olan bunlar. Hayat değişiyor, şartlar değişiyor bu sebeple de manevi hissiyatımızda çoğu şeyi es geçebiliyoruz. O nedenle de bunu hissettirmek, paylaşmak, ufacık bir şey biliyorsak karşıyız bildiğimiz şeyleri duygular ile aktarmak bambaşka bir şey.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.