Öz Taşıma İş’ten eğitim yardımı

Öz Taşıma İş’ten eğitim yardımı

Öz Taşıma İş Sendikası, üyelerinin öğrenim gören çocuklarına eğitim yardımında bulundu. Geçen yıl 900 öğrenci ile sürdürdüğü geleneği bu yıl bin 480 öğrenci ile devam ettiren sendika sosyal sendikacılığın öncüsü oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen eğitim yardımında bin 480 öğrenciye ulaşan Öz Taşıma İş Sendikası sosyal sendikacılığın öncülüğünü üstlenirken Genel Başkan Mustafa Toruntay, “Elimizden geldiğince üyelerimizin çocuklarına birtakım desteklerde bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürerek, üyelerimize ve evlatlarımıza elimizden geldiğince yardım edeceğiz.” dedi.

Sosyal Sendikacılığın Öncülüğünü Yapıyoruz

Genel Başkan Mustafa Toruntay, “Bu yıl eğitim yardımımızın ikincisini düzenliyoruz. Geçen sene 900 öğrencimize yardım yapmıştık. Bugün bin 480 öğrencimize yardımında bulunacağız. Sosyal sendikacılığın öncülüğünü yapıp bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Elimizden geldiğince üyelerimizin çocuklarına birtakım desteklerde bulunuyoruz. Üyelerimizin mutlu günlerinde çeşitli hediyeler vererek ve etkinlikler düzenleyerek birlik ve beraberliği ön plana çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Evlatlarımıza elimizden geldiğince yardım edeceğiz

Bu yardım ile üyelerimize küçük bir katkı sağlamayı amaçladık." diyerek sözlerine devam eden Başkan Toruntay, “Geçen yıl ön lisans öğrencilerimize 150 lira, lisans öğrencilerimize ise 300 lira verdik, bu yıl 50 lira artırarak öğrencilerimizin öğrenim hayatlarına ufak da olsa destek sağlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda üye sayımızı artırarak verilen bu yardımın miktarını da artırmayı düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürerek, üyelerimize ve evlatlarımıza elimizden geldiğince yardım edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Her çalışan sendikalı olmalı

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ise, “Öz Taşıma-İş Sendikasını kutluyorum. Oldukça önemli bir faaliyet yürütüyorlar. Hedefleri olan bir sendika ve inanıyorum ki, bu hedeflerine kısa sürede ulaşacaklardır.” dedi. Her çalışanın sendikalı olması gerektiğine vurgu yapan Ceylan, “Demokrasinin gelişmesin de sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. Sosyal sendikacılık ise bu işin temelidir. Öz Taşıma İş Sendikası da sosyal sendikacılığı en iyi yapan sendikalardan birisidir.” şeklinde konuştu.

Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizdir

Diğer bir konuşmacı olan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise eğitim yardımında bulundukları için Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay’a teşekkür ederek, “Sendikacılık gerçekten çalışanların hak ve hukuku korumak adına önemli kuruluşların başında geliyor. Sendikalar sadece üye sayısı ile değil üyelerinin ailelerini de kol kanat gererse daha güçlü bir yapı olur. Bugün yapılan eğitim yardımını duyduğumda buraya koşarak geldim. Sendikanın kendi üyelerinin evlatlarına sahip çıkması bizleri mutlu etti. Geleciğimiz teminatı çocuklarımızdır. Bu yüzden geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize yönelik yapılan bu yardımdan dolayı sendikamızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimize destek olmak zorundayız

Yapılan yardım miktarlarının öğrenciler için büyük bir önem arz ettiğinin altını çizen Çetin, “Öğrencilerimiz geleceğimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan evlatlarımızdır. Biz bu yardımlarla evlatlarımıza sahip çıkacağız. Biz bu şekilde destek çıkıp sahip olamazsak Allah korusun başka insanlar sahip çıkar. Bizler anne baba olarak bu öğrencilerimiz vatana hizmet etsin, medeniyetimize katkı sağlasın diye destek olmak zorundayız. Yerel yönetimler olarak eğitimi ve sporu ihmal etmememiz lazım. Yapılan bu desteklerin artarak devam etmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden destek sözü

Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal ise böyle bir yardım programını düzenlediği için Mustafa Toruntay’a ve sendika çalışanlarına eğitime verdikleri önem için teşekkürlerini iletti. Programda konuşan Ego Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özdemir ise realist idarecinin uzun vadeli yatırım yaptığına vurgu yaparak Mustafa Toruntay ve sendika çalışanlarının uzun vadeli yatırım yaptığını söyleyerek tebriklerini iletti. Son olarak velilerin ve öğrencilerin görüşleri alınan programda veliler müteşekkir olduklarını ifade ederken, öğrenciler ise öğrenim gördükten sonra iş hayatlarına başladıklarında bu döngünün devam edebilmesi için sendikaya destek sözü verdi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.