Özel güvenlik kurslarında patlama: “İnşaat mühendisi-avukat öğrencilerimiz bile var”

Özel güvenlik kurslarında patlama: “İnşaat mühendisi-avukat öğrencilerimiz bile var”

Son dönemde revaçta olan özel güvenlik mesleği için başvuru sayısı her geçen gün artıyor. Özel güvenlik kursu yöneticisi Berke Şahan, taleplerin arttığını belirterek, “İnşaat mühendisi, avukat, fizik-kimya öğretmeni öğrencilerimiz bile var” dedi.

Kendi mesleğinde iş bulamayan veya herhangi bir mesleğe sahip olmayan insanların en büyük iş kapısı güvenlik sektörü oldu. Son yıllarda artan başvurular ve kamu alanında yapılan geniş kapsamlı alımlarla kendi işini yapamayan çeşitli meslek dallarındaki insanlar özel güvenlik kurslarına akın etti. İnşaat mühendisleri, öğretmenler, hemşireler, avukatlar bile özel güvenlik olabilmek için kurslara başvuruyorlar.

ciki.jpg

“HER MESLEKTEN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Çeşitli meslek dallarından öğrencileri olduğunu belirten Karahanlı Güvenlik kursu yöneticisi Berke Şahan, “Özel güvenlik mesleğine ilgi her geçen gün artıyor. İnşaat mühendisi, fizik öğretmeni, kimya öğretmeni, sosyal bilgiler öğretmeni ve avukat gibi farklı sektörlerden öğrencilerimiz var. Bu insanlar iş bulamamaları sebebiyle özel güvenlik sektörüne yöneliyorlar” ifadelerini kullandı.

guvensss.jpg

“KAMUYA ALIMLARA YOĞUN RAĞBET”

Devletin çeşitli kurumlarında özel güvenlik eksikleri olduğunu belirten Şahan, “Kamuya alımlara yoğun rağbet var. Ancak bir KPSS şartı bulunuyor. Sektör kolay bir sektör değil. Dışarıdan bakınca kolay yapılan bir iş gibi duruyor. Ancak çeşitli yeteneklerin olması gerekiyor. Bu sektörde yükselmek isteyenlere en büyük önerim yabancı dil öğrenmeleri olacaktır” dedi.

guvene.jpg

“GÜVENLİK GÖREVLİSİ POLİSİN YARDIMCISIDIR”

Güvenlik görevlilerinin yardımcı kolluk olduğunu belirten Şahan, “Güvenlik görevlileri polisin yardımcısıdır. Emniyetin, ‘Özel güvenlik ile genel kolluk el ele’ sloganıyla oluşturduğu ‘KAAN’ adında bir uygulaması var. Bu sayede güvenlik görevlileri dışarıda gördüğü olaylara da müdahale edebiliyor” şeklinde konuştu

EMNİYETTEN ‘ÖZGE’ UYGULAMASI

Berke Şahan, emniyetin üniversiteler ile birlikte başlattığı ‘Özge’ isimli proje hakkında, “Yakında yeni bir projemiz de uygulamaya alınacak. Emniyet ile üniversitelerin ortak başlattığı ‘Özge’ projesi sayesinde, özel güvenlik alanında daha kapsamlı ve branşlaşmaya yönelik eğitimler vereceğiz. Sektöre ve topluma daha faydalı olacak” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum