Özel Okullara Devlet Teşviği İçin Son Gün

Özel Okullara Devlet Teşviği İçin Son Gün

Batı Koleji Okul Müdürü Elif Çelebioğlu, özel okullarda okumak isteyen öğrencilere devletin sağladığı mali teşviklerle ilgili Habervaktim'e açıklamalarda bulundu. Daha iyi bir eğitim almak isteyen öğrencileri ve velilerini uyaran Çelebioğlu, teşvikten fa

TEOG'DAN BAŞARIYLA ÇIKTIK

Son yıllarda yapılan sınav değişikliğiyle ilgili de konuşan Çelebioğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı ortaokula öğrenci seçerken birçok değişikliğe imza attı. Bu değişikliklerden bir tanesi de SBS'yi kaldırarak TEOG adı altında yeni bir sınav sistemi getirdi. Öğrencilere kendi okullarında ve kendi sıralarında sınava tabi tutuldu. Biz de bu yeni sisteme adapte olmak için elimizden geleni yaptık. Her derste başarıyı yukarı çekmeye çalışıyoruz. Onun için TEOG'daki başarımız Türkiye ortalamasının kat kat üzerinde" dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ ANKARA-

 

Batı Koleji Okul Müdürü Elif Çelebioğlu, daha iyi eğitimin verildiği özel okullarda devlet desteği ile okumak isteyenlerin yararlanabildiği Özel Okullara Devlet Teşvik Programı ile ilgili Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.

TEŞVİK İÇİN BUGÜN SON BAŞVURU

Devletin geçen yıldan itibaren özel okullarda okumak isteyen öğrencilere mali teşvik sağladığını ve çocuğunu özel okulda okutan ailelerin omuzlarına binen maddi yükü bir nebze aldığını hatırlatan Çelebioğlu, "Bu teşvikten yararlanmak için hem devlet okullarından hem de özel okullardan başvuru yapılabiliyor. Bu yıl ki başvurular 2 Eylül'de yani bugün sonra eriyor. 3 Eylül'de teşvikten yararlanıp yararlanamayacakları belli olacak. Teşvikten yararlanmaları halinde öğrenciler okumak istediği 15 özel okul tercih edebilecek. Yerleştirme sonuçları 11 Eylül'de belli olacak. İstedikleri okula yerleşemeyen öğrencilere 22 ile 30 Eylül tarihleri arasında ek yerleştirme hakkı verilecek" dedi.

HER OKUL TEŞVİKTEN FAYDALANAMIYOR

Özel okul tercihlerinde öğrencinin ikametgah adresine uzaklık veya yakınlığın problem oluşturmayacağını belirten Çelebioğlu, özel okullara tanınan teşviğin belli kriterleri içerdiğini anlattı. Çelebioğlu şunları söyledi: "Yıllardır özel okul patlaması var. Bundan dolayı devlet, teşvik için belli kriterler öne sürdü. Devlet teşvik almayı hak eden okulları açıkladı. Biz bu teşvik başvurularına kabul görüldük. Bazı okullar ise bu teşvik programından kriterleri geçemediği için faydalanamadı. İsteyen öğrencilerimiz 'Ben Batı Koleji'nde okumak istiyorum' talebinde de bulunabiliyor" diye konuştu.

TEOG'DAN BAŞARIYLA ÇIKTIK

Son yıllarda yapılan sınav değişikliğiyle ilgili de konuşan Çelebioğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı ortaokula öğrenci seçerken birçok değişikliğe imza attı. Bu değişikliklerden bir tanesi de SBS'yi kaldırarak TEOG adı altında yeni bir sınav sistemi getirdi. Öğrencilere kendi okullarında ve kendi sıralarında sınava tabi tutuldu. Biz de bu yeni sisteme adapte olmak için elimizden geleni yaptık. Her derste başarıyı yukarı çekmeye çalışıyoruz. Onun için TEOG'daki başarımız Türkiye ortalamasının kat kat üzerinde" şeklinde konuştu.   

DERSLERDEN ZİYADE DEĞER EĞİTİMİ DE VERİYORUZ

Batıkent'in en eski ve en başarılı özel okulu olan Batı Koleji hakkında da bilgiler veren Çelebioğlu, "2011'de açılan öğrenciye ticari bir gözle değil tamamen eğitimci bir gözle bakan bir kurumuz. Öğretmen kadromuz deneyimli ve donanımlı kişilerden oluşuyor. Okulumuzun kurucusu öğretmenlikten geliyor. Sürekli kendini geliştiren bir kadroyla çalışıyoruz. Biz Batı Koleji olarak da öğretmenlerimizin akademik gelişimine destek sağlıyoruz. Kaybetmeye başladığımız değerlerimizi yeniden tanımaları için de büyük emek veriyoruz. İnsani değerlerimizi de beraberinde geliştiren nesil yetiştirmek istiyoruz. Her ay bir değeri ele alıyoruz. Sevi, saygı, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, empati bunları aktif bir şekilde derslerimizde ünitelerimizin içine yedirerek bunları planlayarak işliyoruz. Derslerde anlatılanları pratiğe döküyoruz. Çocuklar kitaplarda gördüklerini hayatın içerisinde de görme ve yakından tanıma imkanını elde ediyor. Diğer okullardan en önemli farkımız bu. Bu eğitimlerin meyvesini almaya da başladık. Ankara'da birçok alanda ödüllerimiz var.Öğrencilerimiz için doğru şeyler yapıyoruz" dedi.

AYAKLARI YERE BASAN ÇOCUKLAR

Batı Koleji olarak Ankara'da bir çok sosyal faaliyete ve başarıya imza attıklarını aktaran Çelebioğlu, öğrencilerini tüm yönleriyle hayatın içine kattıklarını belirterek, "Kendini ifade edebilen,  toplum içinde nerede ve nasıl davranması gerektiğini bilen, hakkını arayabilen ve sorgulayabilen bireyler yetiştirmeye gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.