Pazarları AÇIK OLMALI

Pazarları AÇIK OLMALI

Berberler Odası başkanlığına aday olduğunu açıklayan Gökhan Kurt, berberlerin Pazar günü açık olması gerektiğini kaydetti.

 Çankaya Birlik Mahallesi’nde Albatros Kuaförü olarak faaliyet gösteren Gökhan Kurt, 2018 Ocak ayında yapılacak olan Ankara Berberler Odası başkan seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Erkek kuaförü Kurt, mevcut yönetimin sorunları görmezden geldiğini belirtiyor. Berberler odasına 1600-1700 civarında berber kayıtlı olmasına karşın kayıt dışının bunun 2 katı olduğunu söyleyen Kurt, “Sadece maliyeye bir yazarkasa koydurup dükkan açabiliyorlar. Kayıt dışı ve sigortasız çalıştırmayı engellemek adına faaliyetlerde bulunacağız” diyor. 

Mevcut düzenlemelerde 1 kilometre ara ile hiçbir dükkan yan yana açılamaz şeklinde bir yükümlüğün bulunduğunu aktaran Gökhan Kurt, “Bizim iş grubumuza baktığınızda berberler yan yana açılıyor. Bunun için de mücadele edeceğiz. Herkes bu kurala tabi olmalı. 1 kilometre kuralı meslekleri koruma ve zarar etmeyi engelleme adına büyük bir öneme sahiptir” şeklinde konuştu. 

PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK

Berberlerin en büyük sorunlarından bir tanesinin Pazar günleri çalışamaması olduğunu söyleyen Kurt, vatandaşların taleplerinin de Pazar günü açık olması yönünde olduğunu söyledi. Kadın kuaförleri ile erkek kuaförleri arasında ayrımcılık yapıldığını belirten Kurt, kadın kuaförleri içerisindeki erkek bölümlerine dikkat çekerek kaçak olarak çalıştıklarını belirtti. 

Berberler Odası Başkanı Adayı Gökhan Kurt, “Kadın kuaförleri Pazar günü açabiliyor. Ancak bizim Pazar günleri iş yapmamız yasak. Kadın kuaförlerinin içerisinde erkek bölümler bulunuyor. Buralar kaçak olarak çalışıyor. Kadın kuaförü olarak görünen dükkanların içinde kaçak olarak erkek bölümleri var. Biz Pazar günü dükkan açtığımız zaman para cezasına çarptırılıyoruz. Öncelikle düzenlenmesi gereken konulardan bir tanesi bu kadın kuaförlerinin içinde kaçak olarak çalışan erkek bölümleri ve Pazar günü berberlerin açık olmasıdır. Biz yönetimimizle birlikte bu sorunlara çözüm üretmek için aday olduk” ifadelerini kullandı.  

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ 

Kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda alınacak önlemlerin hazır olduğunu söyleyen Kurt, Berberler Odası başkanı olduğunda kolları sıvayacağını söylüyor. Mevcut yönetimin sorunları görmezden geldiğini belirten Gökhan Kurt, çözüme kavuşturacak planları açıkladı. 

Çözümlerini sıralayan Kurt, “ Öncelikle kadın kuaförleri içerisindeki erkek bölümlerini kayıt altına alacağız. Kapatalım demiyoruz. Herkes ekmeğinin peşinde koşsun. Fakat kaçak çalışmaya karşıyız. Odamızın bünyesi altında çalışmaya devam etsinler. İkinci olarak Pazar günü bütün berberlerin açık olmasını sağlayacağız. Zaten vatandaşların ve berber arkadaşlarımızın da talepleri de bu yönde” şekline anlattı. 

BERBERLERE SOSYAL İMKANLAR

Berberlerin yoğun bir şekilde çalıştığını ve kendilerine ayıracak vakitlerinin olmadığını söyleyen Erkek Kuaförü Gökhan Kurt, berberler odasının bu alanda hiçbir çalışma yürütmemesini eleştiriyor. Kendisi oda başkanı seçildiğinde berberlerin sosyal aktivitelere katılacağı tesislerin ayarlanması yönünde çalışmalara şimdiden başladığını belirtti. 

Başkanlığı döneminde imkanların sağlanacağını dile getiren Kurt, “ Berberler evden işe işten eve giden kişilerdir. Hiçbir sosyal aktivitesi olmayan kimseler. Cuma namazına da fırsat bulursa gidebilen bir meslek grubuyuz. Buna yönelik çalışmalarımız var. Mamak, Çankaya ve Yenimahalle Belediye Başkanları ile görüştük. Bizim sosyal tesislerinden yararlanmamıza imkan sağlayacaklar. Böylece berber arkadaşlarımızla sosyal aktivitelere katılabileceğiz” şeklinde aktardı. 

MECLİS SİSTEMİ GETİRECEĞİM

Uzak ilçelerdeki berberlerin kayıt-kaçak durumlarını, sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek ve etkin çözümler getirmek için meclis sistemini getireceğini söyleyen Berberler Odası Başkan Adayı Gökhan Kurt, bu sistemin etkili olacağına inanıyor. 

Kurt, “Berberler odası bütün ilçeleri kontrol altında tutamıyor. Ben şimdi Çankaya’da çalışıyorum. Keçiören’de Sincan’da çalışan berberleri tanımıyorum, belgelerini, kayıt-kaçak durumlarını bilmiyorum. Bunun için de oda başkanı olduğumda meclis sistemi getireceğim. Her ilçeden temsilcilerin olduğu bir mecliste bütün bölgeler hakkında bilgi sahibi olacağız. Koordineli şekilde kayıtlı çalışmayı bu şekilde sağlayacağız. Bu sayede çalışanların sorunlarına çözüm noktasında da çabuk adımlar atabileceğiz”  dedi. 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.