Peygamberimize itaatin önemi nedir? Peygamberimize itaat bize neler kazandırır?

Peygamberimize itaatin önemi nedir? Peygamberimize itaat bize neler kazandırır?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşrifleri olan mevlit kandili dolayısı ile ona itaatin önemi vurgulanmıştır. Peki, Peygamberimize itaatin önemi nedir? Peygamberimize itaat bize neler kazandırır? İşte detaylar:

Sünnet, Hz. Peygamberin bir konu hakkındaki sözlü açıklamaları ortaya koyduğu davranışları yahut Hz. Peygamberin güzel gördüğü ve onayladığı davranışlardır. Kısaca sünnet Kuran’ın Hz Peygamberin hayatında uygulanmış şeklidir. Kur’an-ı Kerim’de inananlara Allah'a ve Peygamberlere itaat etmeleri emredilmektedir. Bu bakımdan Kuranda yirmi kadar ayette Allah ve Peygambere itaat etmenin birlikte zikredilmiş olması anlamıdır. Peki, Peygamberimize itaatin önemi nedir? Peygamberimize itaat bize neler kazandırır? Tüm detaylar haberimizde:

kabe-2.jpg

PEYGAMBERİMİZE İTAATİN ÖNEMİ NEDİR?

Allah'a itaat ile yetinilmeyip Peygambere itaatin ayrı olarak zikredilmesi, Peygambere itaatin Kuran’dan ibaret olan vahyin tebliğine uymaktan ibaret olmadığını prensip olarak Peygamberin bütün davranışlarının örnek edinilmesini bütün buyruklarının yerine getirilmesini içerdiğini ifade eder. Çünkü Allah'a ve Peygambere itaati birbirinden ayırmak mümkün değildir. Çünkü her ikisinin de emrettiği şeyler aynıdır.

kabe-3.jpg

Allah'a itaat eden Peygambere itaat eden de Allah'a itaat etmiş olur. Şu ayet ve hadisi şerifler açık delilidir: “Kim Peygambere itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Kim bana itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur kim de bana isyan ederse Allah'a isyan etmiş olur.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.