Pil ömrü nasıl arttırılır?

Pil ömrü nasıl arttırılır?

Telefonumun şarjı hemen bitiyor, telefon şarjı dayanmıyor, android pil ömrü arttırma, Android şarjı yetmiyor, gibi soruların cevapları haberimizde…

Hayatımızın her alanında artık akıllı telefonlar bulunmakta. Gündelik yaşamın her anınında kullandığımız bu cihazlarla birlikte yeni sorunlarda hayatımıza dahil oldu. Örneğin pil ömrü yetersizliği. Telefon üreticileri her geçen gün daha fazla yenilik getirmek için çalışıyor. Ama kullanıcılarında daha uzun pil ömrü için bilmesi gereken bazı ip uçları bulunmakta. Peki bu detaylar nedir? sizler için haberimizde derledik.

GEREKSİZ UYGULAMARI SİLİN

Bloatware gereksiz yer kaplayan ve içinde bulunduğu sistemin bellek veya RAM belleği kullanımını yükselterek performansı düşüren yazılımlar olarak bilinir. Telefonunuzu hem yoran hem yavaşlatan hem de pil ömrünü tüketen zararlı uygulamalar olarak kabul edilir. Uygulamalar bunu siz fark etmeden arka planda gerçekleştirir. Telefonunuzda kullanmadığınız tüm uygulamaları silin.

telefon-batarya-omrunu-uzatmak.jpg

TASARRUF MODUNU SÜREKLİ KULLANMAYIN

Günümüzde tüm telefonlarda birer güç tasarrufu modu yer alıyor. Bu modlar telefonunuzdaki bazı işlevleri sınırlayarak ve sonrasında da arka plandaki tüm uygulamaların çalışmasını durdurarak pil ömrünüzü uzakmaktadır. Ama bu arka plandaki uygulama kapatılması sürekli olarak devam ettiği taktirde pil ömrünüzü azaltır. Kısaca tasarruf modunu sürekli açık kullanmamak en doğru çözüm olacaktır.

OPTİMİZE OLMASI ŞART

Cihazlarımızda app marketlerinden üçüncü taraf uygulamalar indiriyoruz. Ama bu indirdiğimiz uygulamaların iyi optimize edildiklerinden emin olmamız şart. Nedeni şu ki iyi optimize edilmeyen uygulamaların arka planda çalışma süreleri daha da uzuyor ve pil ömrünü azaltıyor.

pil ömrü uzatmak

TELEFONUNUZU GÜNCEL OLMALI

Elinizden geldiğince cihazınızın en güncel android sürümünde kalmasını sağlayın. Nedeni şu ki uygulamalar bir önceki adımda da bahsettiğim optimizasyon olayını en iyi şekilde son sürüm cihazlarda gerçekleştirebiliyor. Söylediğimiz maddeleri gerçekleştirerek pil ömrünüzde artış elde gözlemleyebilirsiniz.

HOTSPOTU VE KONUMU DEVRE DIŞI BIRAKIN

Bu madde telefonunuzun pil ömrünü tüketen en büyük etkenleri etkisiz hale getirecektir.. Kullanmadığınız Bluetooth, NFC, konum, mobil veri ve hotspot u devre dışı bırakarak güç tasarrufu sağlayın. Zira bu donanımlar sürekli aktif olmaları gerektiği için siz telefonunuzu kullanmıyorken de arka planda açık olarak şarj tüketir. Bu da pil ömrünüzü olumsuz etkiler.

Wİ-Fİ KULLANIN

Günümüzde 5G gibi ağlar yeni yeni hayatımıza girmekte ve oldukça hızlı bir hizmet sunmakta. Ama bu şebeke servisleri arka planda sürekli açık olarak pil ömrünüzü azaltıyor. Wi-Fi imkânına sahip olduğunuz ortamlarda cihazınız Wi-Fi ağlarına bağlı olmasına dikkat edin. Fırsat olmadığı takdirdeyse mobil veriyi devamlı aktif olarak kullanmayın. Cihazınızla uzun süre ilgilenemeyecekseniz mobil veriyi kapalı tutmanız yararınıza olacaktır.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.