Pilavoğlu Han'da "Yoksul Aslında Zengin" sergisi açıldı

Pilavoğlu Han'da "Yoksul Aslında Zengin" sergisi açıldı

Emekli Resim öğretmeni Neşe Kalecik, Ankara Kalesi’nde bulunan Tarihi Pilavoğlu Han’da tablolarından oluşan “Yoksul Aslında Zengin” isimli 14. Kişisel Resim sergisini açtı. Açılışa birçok sanatsever ve resim öğretmeni katıldı.

Tarihi Pilavoğlu Han’da yaptığı resimleri sanatseverlerle buluşturan emekli resim öğretmeni Neşe Kalecik, bu yıl 14’üncüsünü açmış olduğu kişisel resim sergisinde 30’dan fazla eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Sergiye gelenler için yaptığı açılış konuşmasında yaşamında etkilendiği olaylardan esinlenerek çalışmalarını yaptığını söyleyerek, “Beni etkileyen sahneleri, olayları resmettim. Hissettiğim duyguları resme aktarmaya çalıştım. Serginin ismi aslında her şeyi anlatıyor. ‘Yoksul aslında zengin’. Biz zengin ülkenin insanlarıyız. Doğa harikası bir ülkedeyiz. Tabiat bize eşsiz güzellikler sunuyor. Bu yoksulluğu yaşamak tabi ki bana ağır geliyor. Onun bir ifadesi olarak sergimi açıyorum. Umarım ilerde çok daha kolaylıkla hazırlayacağım, acıların olmadığı günler gelir” ifadelerini kullandı.

srgi.jpg

Resim aşkını daha çok yaşamak için emekli olduğunu söyleyen Kalecik, “Resim aşkım beni buralara kadar getirdi. Bu resim sergimin ana teması ülkemin güzelliklerini yansıtmak. Bu güzelliklere sahip olduğumuzu vurgulamak. Ülkemin kuşu, heykeli, dağı tepesi gibi birçok şeyi resimlerime yansıtmaya çalıştım” dedi.

sss.jpg

“BÜTÜN SANATLAR YAŞAMALI”

Sanata olmadan olmayacağını belirten Kalecik, “Herkesin sanatı yaşatmak adına sanatçının yanında olmasını istiyorum. Sanata değer vermemiz lazım. Sanatçıyı görmemiz lazım. Sanat olmadan olmaz. Çünkü sanat insana başka İletişim yolları açıyor. Makineleşmekten çıkıyorsunuz. Kendinizi ifade edebileceğiniz bir alan açılıyor. Güzellikleri yansıtma şansınız oluyor. Hayatın her alanında insana destek. Bütün sanatlar yaşamalı ve bunu birlikte yapmalıyız” dedi.

Ankara Kalesi’nde bulunan Tarihi Pilavoğlu Han’ın ikinci katında açılan sergi 2 hafta devam edecek. Sergide resimlerin satışı olacak.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.