Pişkin dilenciden  şok itiraflar

Pişkin dilenciden  şok itiraflar

Dilenciliği kendine meslek edinen M.K, insanların duygularını istismar ederek nasıl para topladığını muhabirimize anlattı. "Yolda kaldım memleketime gideceğim." bahanesiyle vatandaşlardan para toplayan M.K, " Bu şekilde 30 dakikada 23 lira topladım" dedi

Başkent sokaklarında sayıları her geçen gün artan dilenciler, insanların duygularını sömürmek için yeni yöntemler denenmeye devam ediyor. "Yolda kaldım memleketime gideceğim." bahanesiyle vatandaşlardan para toplayan pişkin dilencinin, itirafları yok artık dedirtti.   
Ankara’da bulunan bir dilenci insanların duygularını istismar ederek nasıl dilendiğini Habervaktim'e anlattı.

MESLEK EDİNMİŞ

Ulus'ta bulunan Tarihi Tren Garı'nın önünden geçerken yolumuzu kesen M.K, karnının aç olduğunu söyleyerek 1 lira istedi. Daha sonrasında ise sohbete başladığımız M.K, Mersin'den geldiğini ve geri gitmek için otobüs parası topladığını ifade etti . Kendisine yardım edeceğimizi belirterek M.K'nın durumunu Ankara Valiliği'ne bildirdik. Valilik yetkilileri ise kişinin bu işi meslek edindiğini ve insanlardan sürekli bu şekilde para topladığını söyledi. Sayfa 7’de

 30 DAKİKADA 23 LİRA     

Ulus'ta bulunan Tarihi Tren Garı'nın önünde dilendiğini belirten M.K," Karnım aç diye insanlardan para istiyorum.1 lira verinde ekmek alayım diyorum.Bakıyorum durumuma az çok acıyan olursa memleketime gitmek istediğimi söyleyip otobüs bileti alacak paramın eksik olduğunu söyleyerek para istiyorum.Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bu şekilde 30 dakikada 23 lira topladım. Bunları söylemesem kim para verir bana."diye konuştu.

PARA VERMEZSEK HOMURDANIYORLAR

Ankara'da son dönemde dilencilerin sayısının arttığını dile getiren vatandaşlar, "Bu sahtekarların yüzünden gerçekten ihtiyacı olan insanlara yardım edemiyoruz. Duygularımızı istismar ediyorlar. Bizde bakıyoruz üstleri başları perişan yardımcı oluyoruz.

Daha sonra bakıyoruz faklı noktalarda dilenirken karşımıza çıkıyor.Son günlerde sayıları o kadar arttı ki şehrin işlek cadde ve sokaklarında vatandaşlar olarak yürüyemez olduk. Birde bazıları para vermezsek homurdanıyor.1 lira versen ne olur diye. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Sağlığın yerinde elin ayağın tutuyor. Gir bir işe çalış. Ama yok bu daha kolay. Yetkililerden ricamız bir an önce artık buna caydırıcı cezalar getirsin. Devletimiz durumu kötü olan vatandaşlara belediyeler, kaymakamlıklar ve valilik aracılığıyla gerekli yardımları yapıyor. " ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.