Piyasadaki parfümlere dikkat: Güzel kokacağım derken sağlığınızdan olmayın

Piyasadaki parfümlere dikkat: Güzel kokacağım derken sağlığınızdan olmayın

Hacı Bayram’da esans işi ile uğraşan Metin Şenel, “Güzel kokacağım derken sağlığınızdan olmayın. Bazı merdiven altı firmalar daha fazla kar etmek için metil alkol kullanıyor” dedi.

Birçok merdiven altı firma kar etmek için sağlığa zararlı parfümler üretiyor. Konu ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan yaklaşık 15 yıldır esans işi ile uğraşan Metin Şenel, “Güzel kokacağım derken sağlığınızdan olmayın. Bazı merdiven altı firmalar daha fazla kar etmek için metil alkol kullanıyor” dedi. Koku kültürünün kaybolmaya başladığını söyleyerek gençlere işi yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

parfum1.jpg

“KALİTE FARKI VAR”

Merdiven altı üretim yapan firmalarla, gerek kalıcılık gerekse doldurduğumuz esansın kalitesi açısından arada belirli bir kalite farkı olduğunu söyleyen Metin Şenel, “Özellikle bizim gençlerimizin yapması gereken bir iş. Ben bu işi 7 ay gibi kısa bir sürede öğrendim. Ben gelmeden önce burada hac malzemesi satan dükkân çoktu ancak esanstan parfüm üretip satan sadece 2 dükkân vardı. Hemen bir ön araştırma yaptım. Daha sonrasında kendi dükkânımı açtım. Dükkânımı ilk açtığımda bin TL dahi sermayem yoktu. Şu anda kâr marjını düşük tutuyoruz. Çünkü herkes parfüm kullanabilsin ve parasını özellikle gidip hazır fabrika üretim parfümlere vermesin diye” şeklinde konuştu.

parfum2.jpg

“BİZİ ORJİNAL PARFÜMLERLE KIYASLAYIN”

Ürettikleri parfümlerin orijinal parfümler kadar kaliteli olduğunu dile getiren Şenel, “Ürettiğimiz parfümleri orijinal parfümlerle kıyaslayın. Bizler işimizi severek yapıyoruz, bu yüzden de ürünlerimizin kalitesine, kalıcılığına güveniyoruz. Doğru malzeme kullanıyoruz. Esanslar genelde 3 sınıfta üretilir. A sınıfı, B sınıfı ve C sınıfı olmak üzere. C sınıfı genelde kokulu sabun yapmak için kullanılır. B sınıfı esanslar genelde oda parfümü yapılmak üzere üretilir. A sınıfı kalitede esanslar ise çoğunlukla parfüm üretimi için üretilirler” ifadelerini kullandı.

parfum3.jpg

ÜRÜNLERİN KALİTESİ DÜŞTÜ

Türkiye’de genellikle mevcut kalitenin giderek düştüğünün altını çizen Şenel, “Kaliteyi artırmak, nedense kültürümüzde yok. Daha fazla kâr edebilmek adına hep bir şeylerden kısmaya çalışıyoruz. Bu da ürünlerimizin kalitesini maalesef düşürüyor. Bu durum, markalaşmamızın önüne geçiyor. Bizler esanslarımızı A sınıfı alıyoruz ve A sınıfı esanstan parfüm üretiyoruz, kaliteyi düşürmüyoruz. Tüketici her zaman iyi ürünü hak eder. Biz ürünlerimizi bu prensipte üretiyoruz. Tüketiciye insanca muamele edersen her zaman kazanırsın” diye belirtti.

parfum4.jpg

“ALDIĞINIZ ÜRÜNE DİKKAT EDİN”

Özellikle cadde üzeri her mağazadan parfüm alınmaması gerektiğini belirten Şenel, “Bu bizim koku kültürümüzü olumsuz etkiliyor. Sadece koku kültürümüzle kalmıyor, sağlığımızı da tehdit ediyor. Bizim buradaki kullandığımız alkol, aynı zamanda tıbbi amaçla kullanılan bir alkol. Bazı merdiven altı firmalar daha fazla kar etmek için metil alkol kullanıyor. Bu da insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Hatta ciltte çeşitli olumsuz reaksiyonlara neden oluyor, alerjen etki yapıyor. Bizler burada kaliteyi ucuza sunduğumuz gibi, insan sağlığını tehdit etmeyecek ürünler üretiyoruz. Koku kültürümüz şu an için maalesef kaybolmak üzere. Bunun korunması ve bir kültür haline gelmesi lazım. Özellikle gençler bu kültüre sahip çıkmalılar” diyerek sözlerini noktaladı.

Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.