Posta kutusu değil ‘çöp kutusu’

Posta kutusu değil ‘çöp kutusu’

Başkentte son zamanlarda marketler ve mağazaların sıklıkla apartmanların posta kutularına tanıtım broşürleri atmaları çevre kirliliğine neden oluyor. Vatandaşlar ise atılan broşürler nedeniyle posta kutularının adeta çöp kutusu gibi olduğunu söylüyor.

Tanıtım amacıyla çeşitli firmaların, özellikle marketlerin sattıkları ürünler ve indirimleri hakkında bilgi vermek için sıklıkla broşür dağıtmaları Ankara'da, apartman önlerinde ve sokaklarda çevre kirliliğine neden oluyor. Gelişigüzel dağıtılan ve posta kutularına,  apartman girişlerine, merdivenlerine rastgele bırakılan broşürlere vatandaşlar tepki gösteriyor. 
Apartman sakinleri, son günlerde artan ve çevre kirliliği oluşturan broşür dağıtım uygulamasına yetkililerden önlem almasını istiyor. 

POSTA KUTULARIMIZA BAKMAK İSTEMİYORUZ 

Ankara'da son günlerde yaygınlaşan ve posta kutularına izinsiz bir şekilde atılan  broşürlerden dolayı rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar," Artık posta kutularımıza bakmak istemiyoruz. Sürekli broşür atılıyor. Özellikle marketler sıklıkla broşürleri posta kutularına ve apartmanın önüne rastgele bırakıp gidiyorlar. Bu çevre kirliliğine neden oluyor. Anlıyoruz tanıtım için yapıyorlar ama atık iş başka boyuta doğru gidiyor. Bu ilanlar apartman girişlerinde kirlilik oluşturmaktan başka bir işe yaramıyor. Açıp bu ilanlarda ne yazıyor diye merak etmiyoruz. Alıp evimize götürmüyoruz." diye konuştu.

CEZA ALSINLAR

Posta kutularının amacı dışında kullanıldığını dile getiren vatandaşlar, "Bu sorun tahmin ediyoruz ülke genelinde vardır. Ama Ankara'da son dönemde giderek artıyor. Sürekli posta kutularımızı bu broşürlerden temizliyoruz. Aynı şekilde apartmanların içini ve önünü de temizliyoruz.

Rastgele at git broşürleri. Ne bu tanıtım yapıyoruz. Apartman sakinleri olarak bu durumdan son derece rahatsızız buna artık bir çözüm bulunsun. Belediyeler yetkililer kim ilgileniyorsa bu işe el atsınlar. Biz izinsiz şekilde posta kutularımızı ve apartmanımızı kirleten bu firmaların ceza almasını istiyoruz. Öyle bir durum oluştu ki önüne gelen broşür dağıtıyor. Bunun denetiminin yapılması gerekiyor. Firmaları da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.