PSİKOLOJİMİZ BOZULDU

PSİKOLOJİMİZ BOZULDU

Ankara’da son 5 ayda yaşanan 3 büyük kanlı terör eylemi, Başkentli vatandaşın psikolojisini yerle bir etti. Üzücü olaylarla sarsılan her Ankaralının evinde hararetli bir şekilde kanlı terör olayları tartışılmaya başlandı.


BAŞKENTLİ KENDİNİ EVE KAPATTI
Şaban Çelik adındaki bir vatandaş “Ortalık çok kötü olmaya başladı. Ne zaman, nerede, ne olacağı hiç belli olmaz oldu. İnsanın canı evden çıkası gelmiyor. Artık zorunlu olmadıkça Ankara’nın merkezine ve kalabalık yerlere gitmeyeceğim. Çocuklarımı da uyardım. İnternette de ‘Ankara’da başka bombalı araçlar var’ diyorlar iyice korkuyorum. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.
İNSANLAR TEDİRGİNLİK DUYUYOR
Güvenpark’ta dolmuşçuluk yapan Lütfü Acar ise son iki patlamaya yakın yerde çalıştıkları için kendilerinin de artık can güvenliğinden emin olamadıklarını belirtirken, Hilal Kılıçarslan da “Nereye gitsem, kiminle konuşsam herkes bu patlamaları konuşuyor. Çevremdeki insanlar bir hayli tedirgin ve endişeli durumda. Başka canlı bombaların olduğunu duymak da açıkçası bizi korkutuyor” diye konuştu.


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent Ankara’da son 5 ay içerisinde meydana gelen 3 terör olayı, Başkentlinin psikolojini yerle bir etti. İlk olarak Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı olarak tarihe geçen üzücü olayın ardından Devlet Mahallesi ve Kızılay’da patlayan canlı bombalar, vatandaşlara şok üstüne şok yaşattı. Yaşanan üzücü hadiselere inanamayan Başkentliler, Habervaktim’e artık her yerde tedirgin olduklarını dışarıya dahi adım atmak istemediklerini söyledi. Her evde istisnasız hararetli ve korkulu bir şekilde terör konusunun konuşulduğu belirtildi.
VATANDAŞ ENDİŞELİ
Güvenpark’ta dolmuşçuluk yapan ve Kızılay Güvenpark’taki kanlı terör saldırısının olduğu saatte olay yerine 300 metre uzaklıkta olduğunu anlatan Lütfü Acar, “Servis atmak için duraktan yeni çıkmıştım. Patlamadaki sesten dolayı büyük bir korku yaşadık. O anda yolcular ne yapacağını bilemedi. Herkes kendini yere attı. Servisi bitirdim, eve geldim hala ellerim titriyordu. Bizim de can güvenliğimiz yok. Kalabalık yerlerde bulunmak artık çok riskli olmaya başladı. Son iki patlamanın olduğu civarda her gün defalarca servis atıyoruz. İhtiyacım olmasa çalışmam ama ekmek parası için canı pahasına çalışmaya mecburum” dedi.
İNSANLAR KENDİNİ EVE KAPATTI
Bir diğer Başkentli Şaban Çelik ise endişesini şu sözlerle ifade etti: “Ortalık çok kötü olmaya başladı. Görüyoruz ki her yer karıştı. Ne zaman, nerede, ne olacağı hiç belli olmaz oldu. İnsanın canı evden çıkası gelmiyor. Artık zorunlu olmadıkça Ankara’nın merkezine ve kalabalık yerlere gitmeyeceğim. Çocuklarımı da uyardım. Ortalık duruluncaya kadar da gezip dolaşmak istemiyorum. İnternette de ‘Ankara’da başka bombalı araçlar var’ diyorlar iyice korkuyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah başka kötü bir olay yaşanmaz.”
HERKES PATLAMALARI TARTIŞIYOR
Hilal Kılıçarslan adındaki vatandaş ise şöyle konuştu: “Nereye gitsem, kiminle konuşsam herkes bu patlamaları konuşuyor. Çevremdeki insanlar bir hayli tedirgin ve endişeli durumda. Başka canlı bombaların olduğunu duymak da açıkçası bizi korkutuyor. Şuanda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Evde kalalım desek yapamıyoruz. Mecbur işlerimize gitmek için dışarı çıkıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.