PTT sorunu çözüldü: Küçükkayaş’ta vatandaşların mağduriyeti giderildi!

PTT sorunu çözüldü: Küçükkayaş’ta vatandaşların mağduriyeti giderildi!

Mamak’ta 23 bin nüfusa sahip Küçükkayaş Mahallesi’ndeki PTT sorunu çözüldü. Mahalleye kalıcı bir PTT şubesi açılmasıyla vatandaşların mağduriyeti giderildi. Muhtar Serkan Çetintaş, yetkililere teşekkür etti.

Mamak’ın en eski mahallelerinden Küçükkayaş Mahallesi’nde 20 yıldır var olan PTT şubesinin “ticari zarar ettiği” gerekçesiyle kapanmasının ardından yaşanan mağduriyet ortadan kalktı. Kalıcı PTT şubesine kavuşan mahalle sakinleri işlemlerini yapmaya başladı. Küçükkayaş Mahallesi Muhtarı Serkan Çetintaş, seyyar PTT şubesinin mahallede ihtiyacı karşılayamadığını ve 6 Şubat depremlerinden sonra seyyar PTT şubesinin deprem bölgesine gönderildiğinden dolayı yaklaşık 10 aydır mahallede hiç PTT şubesinin olmadığını belirterek, “Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve PTT yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

massert.jpg

PTT ŞUBESİ AÇILDI

Küçükkayaş Mahallesi Muhtarı Serkan Çetintaş, “Mahallemiz Mamak’ın en eski birkaç mahallesinden biri. Burada yaklaşık 20 yıldır var olan PTT şubesi ‘ticari zarar ediyoruz’ denilerek kapanmıştı. Tabi o zamanlar mahalle nüfusu 10 bin civarındaydı. Şimdi 23 bin vatandaş oldu. Mahallemizde ciddi bir mağduriyet vardı. Bir süre sonra mahallede seyyar PTT şubesi faaliyet göstermeye başladı. Haftada üç gün seyyar PTT geliyordu. Depremden sonra da zaten bölgeye gönderildi. Yani hemen hemen 10 aydır hiç yoktu. Dilekçe vermiştik, yetkili mercilerden onay gelmişti; fakat mahallemize PTT şubesi açılmamıştı. Geçtiğimiz günlerde şubemiz faaliyete geçti. Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve PTT yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SADECE KÜÇÜKKAYAŞ KULLANMIYORDU

Muhtar Çetintaş, seyyar PTT şubesinde vatandaşlar arasında tartışma yaşandığını da belirterek, “Sadece biz değil, Bayındır ve Yeşilbayır mahallelerinden vatandaşlar da bu şubeyi ortak kullanıyordu. Biz muhtarlık olarak yetkili kurumlara mahallemizde açılmasını istediğimiz PTT şubesi için dilekçemizi vermiştik. Sağ olsunlar çözdüler” ifadelerini kullandı.

322.jpg

NE OLMUŞTU?

İlksayfa Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz Küçükkayaş, Yeşilbayır ve Bayındır mahallerine hizmet veren PTT şubesi geçiş yıllarda “ticari zarar” gerekçe gösterilerek kapandı. Çözüm olarak seyyar PTT şubesi getirildi. Haftada 3 gün hizmet veren seyyar PTT, nüfusu eski şubenin kapnamsından bu yana 2 kat artan mahallede yeterli olmadı. Bununla birlikte 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra seyyar PTT şubesi bölgeye gönderilince mahallede herhangi bir PTT şubesi hiç olmadı. Yaklaşık 10 aydır süren mağduriyetin ardından geçtiğimiz günlerde Şehit Hanifi Mutlu Caddesi üzerindeki yeni PTT şubesinin açılışı gerçekleşti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.