Pursaklar Belediyesi Esnafı Dinliyor

Pursaklar Belediyesi Esnafı Dinliyor

Pursaklar’da Kaymakam İhsan Kara ile Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in de katılımıyla 11 Ekim’de esnaf istişare toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda esnafın sorunları ve talepleri dinlenecek.

Pursaklar Belediyesi Esnaf İstişare Toplantıları Başlıyor. Pursaklar Esnafları Koruma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği, I. Pursaklar Esnaf İstişare Toplantıları başlıyor. 11 Ekim 2017 tarihi Çarşamba günü saat 14.00’da başlayacak olan toplantılara Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in katılımları ile başlayacak.

“Esnafın Sorunları Dinleniliyor”

Esnafların yaşadığı iktisadi problemleri dinleyecek olan Kara ve Çetin, esnafın kalkındırılması ve çalışmaların hızlandırılması için yapılması gerekenleri tespit etmek ve ilçenin inşa edilme sürecinde yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak için böyle bir girişimde bulunulduğu düşünülüyor. 
Toplantılar dizisinden oluşacak olan görüşmeler, Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılacak.  İnşaat – Emlak sektöründen, Fotoğrafçılık ve Av malzemeleri tüccarlarına kadar geniş bir katılım ağına sahip toplantılar esnaf tarafından ilgiyle karşılandığı ve memnuniyet duyulduğu öğrenildi. 

“Aile Ekonomisi İçin”

Pursaklar Belediyesi bir yandan esnafın karşılaştığı problemleri çözmeye çalışırken öte yandan da meslek edindirme ve vatandaşların kişisel gelişimleri ile çalışmalar yapıyor. “Hanımevleri” olarak adlandırılan ilçe kültür merkezlerinde başlatılan programlara, kadınlar tarafından büyük ilginin olduğu bildiriliyor. Özellikle çalışmayan kadınlar tarafından büyük ilgi gören kurslar sertifika imkânı sunuyor.  
Meslek edindirme kursları, spor, bilgisayar, dil kursları, dikiş ve pasta ustalığı gibi birçok alanda, branşında uzman eğitimciler tarafından verilen dersler aile ekonomisine katılmak isteyenler için bir meslek imkânı vadediyor. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.