Pursaklar Belediyesi ücretsiz fide dağıttı

Pursaklar Belediyesi ücretsiz fide dağıttı

Pursaklar Belediyesi, düzenlediği törenle vatandaşlara 12 şer adet salatalık, domates ve biber fidesi olmak üzere 100 bin ata tohumu sebze fidesi dağıttı.

Yerli tohumların, üretimi ve tüketimine destek sağlamak ve ilçe halkını ata tohumlarına teşvik etmek amacıyla Pursaklar Belediyesi tarafından vatandaşlara 100 bin ata tohumu sebze fidesi dağıtıldı. Endemik Vadi’de gerçekleşen 3.Geleneksel Ata Tohumu Sebze Fidesi dağıtımına çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Fide alabilmek için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, kişi başı 12 şer adet salatalık, domates ve biber fidesi verildi.

fide.jpg

“ÇİFTÇİLİK DEĞİL, FARKINDALIK FAALİYETİDİR”

3’üncüsü gerçekleşen Geleneksel Sebze Fidesi dağıtımını yoğun bir katılımla gerçekleştirdiklerini dile getiren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, şunları aktardı: “Genetiği değiştirilmemiş ve doğallığını yitirmemiş tohumlarımızı çoğaltarak, gelecek nesillerimize ulaştırmak için ata tohumlarımızdan ürettiğimiz sebze fidelerimizi Pursaklar halkı ile buluşturuyoruz. Her yıl düzenli olarak yaptığımız fide dağıtım programının tekrarını yapmanın heyecanı içerisindeyiz. Burası aslında çiftçilik faaliyeti değil, bir farkındalık faaliyetidir. Ata tohumlarımızın yaygınlaşması ve kaybolmaması için yapmış olduğumuz bir çalışmadır. İthal tohumlar yerine yerli tohumların yaygınlaşmasına katkıda bulunuyoruz.”

sebze.jpg

“İLGİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Pursaklar halkının sebze fidesi dağıtımına olan ilgi ve alakasından dolayı oldukça mutlu olduklarını vurgulayan Çetin, “Vatandaşlarımızın ata tohumlarına gösterdiği yoğun ilgi, bu tür işlere ne kadar hevesli ve heyecanlı olduklarını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Bugün buraya gelen misafirlerimize domates, biber ve salatalık fidesi hediye ediyoruz. 100 binleri geçen bir fide dağıtımı olacak. Herkese yetecek kadar sebze fidesini tedarik ettik” ifadelerini kullandı.

fidee.jpg

“HEMŞERİLERİMİZLE PAYLAŞMAYI İSTİYORUZ”

“Ata tohumlarını toprakla buluşturacak olan vatandaşlarımızın hanelerine, bolluk ve bereket temenni ediyorum” diyen Çetin, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Endemik vaadimizin önündeyiz. Endemik bir yöreden ismini alan, bitki ve hayvanları ifade eden bir kavram. Biz de buna istinaden çok güzel bir park yaptık. Burada seralarımızı da oluşturduk. Biz burada farklı türlerde sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz sebze ve meyveleri de hemşerilerimizle paylaşmayı istiyoruz.”

fideee.jpg

VATANDAŞTAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Fide almaya gelen ve oldukça heyecanlı olan vatandaşlar, sebze fide dağıtımı ile ilgili memnuniyetlerini şu sözlerle belirtti:

Nermin Şahin, “Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemizde güzel çalışmalara imza atıyor. Her yıl sebze fidelerimizi veriyor. Kendisinden Allah razı olsun.”

Mehmet Timur, “Ata tohumu dağıtılacağını duydum, koşa koşa geldim. Bahçemde güzelce fideleri yetiştireceğim. Hem ben yiyeceğim hem de torunlarıma yedireceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Saniye Dalkıran, “Fideleri kendim yetiştireceğim için oldukça mutlu ve heyecanlıyım. Salatalıktan domatese, domatesten bibere kadar 36 adet fide verdiler. Yetiştirildiğim sebzeleri çoluk çocuk herkes yiyecek. Başkanımıza da buradan teşekkür ederim.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.