PURSAKLAR’A HIRSIZ ÇETESİ DADANDI

PURSAKLAR’A HIRSIZ ÇETESİ DADANDI

Ankara’nın en olaysız ilçelerinden biri olan Pursaklar’a 6-7 kişilik bir hırsız çetesi dadandı. Hırsızların son günlerde birçok eve girdiği, ilk seferde amacına ulaşamayan çetenin ikinci defa da aynı eve girmeye çalıştığı öğrenildi.

4 SAAT ARAYLA İKİ HIRSIZLIK TEŞEBBÜSÜ
Tehlikeli hırsızlar son olarak Pursaklar’ın Saray Mahallesi’nde görüldü. Hırsızlıklarla karşı karşıya geldiğini ve büyük bir tehlike atlattığını Habervaktim’e anlatan mağdur ev sahibi Yahya Gökmen, sesten dolayı olay anında hemen uyandığını, hırsızların Ankara ve Balıkesir plakalı iki farklı araçla geldiklerini ve çok kalabalık olduklarını söyledi. Gökmen, evlerine 4 saat arayla iki sefer girmeye teşebbüs ettiklerini kaydetti.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent’te asayiş olaylarının en az yaşandığı Pursaklar ilçesinin birkaç haftadır hırsızlarla başı dertte. İddialarına göre Ankara ve Balıkesir plakalı Fiat ile Renault markalı iki araçla dolaşan kimliği belirsiz 6-7 kişi Pursaklar’da gece uyku vaktinde evlere giriyor. Hırsızlar, girecekleri evlere önceden keşif amaçlı da gidiyor. Mağdurların olayı polise şikayet etmesine rağmen hırsızların hala ilçede cirit attığı söyleniyor.
IŞIKLARIN YANMASINA RAĞMEN HIRSIZLIK YAPMAYA GELDİLER
Pursaklar halkında büyük bir endişeye neden olan hırsızlar, son olarak Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesi’nde görüldü. Önceki gece hırsızların evine iki kere girmeye çalıştığını anlatan Yahya Gökmen adlı mağdur, “Gece saat 1 buçuk sıralarıydı. Ben uyuyordum. Çocuklar odada televizyon izliyormuş. Salonun balkon kapısının zorlandığını fark edince hemen bana haber verdiler. Ardından benim geldiğimi görünce ikinci katın balkonundan atlayıp ilerideki arabalara binip kaçtılar. Evde ışıkların yandığını görmelerine rağmen evimize girmeye çalıştılar” dedi.
SAATLER SONRA TEKRAR GELDİLER
Yaşananlardan dolayı çocuklarının çok korktuğunu anlatan Gökmen aynı hırsızların 3-4 saat sonra tekrar evi soymaya geldiklerini kaydederek, “İkinci gelişlerinde ilk olarak kömürlüklere girmişler. Hatta orada büyük bir çakmak düşürmüşler. Galiba kömürlüğü yakmaya çalıştılar. Daha sonra yine tırmanarak balkona çıkmışlar. Ben de olayın etkisinden dolayı uyuyamamıştım. Ses duyunca hemen elime sopa alıp balkona doğru gittim. Bir baktım ki aynı hırsızlar yine gelmiş. Beni görür görmez tekrar kaçtılar. Köşe başına çektikleri arabalarına binip gittiler. Bölgenin karanlık olmasında dolayı plakaları tam okuyamadım. Ancak araçların biri Ankara diğeri ise Balıkesir plakaydı” diye konuştu.
İLÇEDE BİRÇOK EVE GİRMİŞ
Yaşadıkları karşısında büyük bir şok yaşadıklarını belirten ev sahibi Yahya Gökmen, sabah olur olmaz şikayet için polise gittiğini ancak polislerden “O kişilerin ihbarını çok sefer aldık. Yakalamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” yanıtını aldığını kaydetti.
  
         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.