Pursaklarda 'çetin' rüzgarı esiyor

Pursaklarda 'çetin' rüzgarı esiyor

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçeye yaptığı çalışmalarıyla herkesin beğenisi kazanıyor. Tüm vatandaşlardan tam puan alan Çetin, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Pursaklar ilçesine yaptığı yatırımlarla ön plana çıkarak, engelli normal ayrımı yapmadan gencinden yaşlısına tüm vatandaşların refahı için çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerin fikirlerine, dünya görüşlerine büyük önem veren Çetin, eğitimden kültüre, sanattan spora kadar birçok alanda ilklere imza atmaya ve öncü olmaya devam ediyor.

kaykay.jpg

GENÇLER İSTEDİ O YAPTI

Çetin, her konuda gençlerin talep ve isteklerini dinleyerek çözüm bulmayı gaye edinerek gençlerin sesi oluyor. ‘Sokaklarda güvenli bir alanda kaykay sporu yapmak isteyen gençlerin kaykay parkuru’ talebine sessiz kalmayan Çetin, hızlı bir şekilde ekiplerini yönlendirerek parkın yapılma sürecini tamamlayarak gençlerin kullanımına sundu. Kent estetiğine uygun, modern bir şekilde belediye ekipleri tarafından titizlikle oluşturulan kaykay parkı hakkında Çetin şu ifadeleri kullandı: “İlçemizde paten ve kaykay tutkunu gençlerimizin sabırsızla beklediği Kaykay Parkımızı tamamladık. Gençler, siz istediniz biz yaptık. Bizlerde vakit buldukça bu güzel alana gelerek büyük bir keyifle gençlerimizin, becerilerini ve yeteneklerini izleyeceğiz.”

endemik-vadi.jpg

7’DEN 70’E HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDI

Gencinden yaşlısına kadar her detayı düşünerek uygulamaya koyan Başkan Ertuğrul Çetin, Pursaklar Belediyesi olarak hizmete sunduğu ‘Endemik Vadi’ ile beğeni almaya devam ediyor. Hafta sonu ailesiyle beraber vakit geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören vadi Ankara’ya özgü endemik bitkiler, Ankara Kedisi, Ankara Keçisi, Ankara Tavşanı, Ankara Güvercini, Yürüyüş ve Bisiklet yolunu içerisinde barındırıyor. Vadi, sadece Pursaklar ilçesinin vatandaşlarını değil ülkenin dört bir tarafından gelen binlerce vatandaşı ağırlıyor. Vatandaşlar için keşif noktası olarak kabul edilen vadide kış aylarının soğuğunu unutmayan Başkan Çetin, ikramlıklarıyla gelen misafirlerin içini ısıtırken “‘Ankara’nın kültürel değerlerine sahip çıktığımız Endemik Vadi'miz, hizmete açtığımız ilk günden itibaren 7'den 70'e tüm hemşerilerimizin büyük teveccühünü ve takdirini kazandı. Endemik Vadimiz bütün Ankara’nın ve Türkiye’nin ilgisini çekiyor. Hafta sonları binlerce misafirimizle dolup taşıyor. Pursaklar’ı ülkemize ve dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

l.jpg

SOSYAL HAYATTA VAR OLMALARINI SAĞLADI

Sadece normal vatandaşları değil engelli vatandaşları da göz ardı etmeyen Çetin, engelli bireylerin sosyal hayatlarında daha aktif rol alabilmeleri için projeler geliştirerek hayata geçiriyor. Pursaklar’ın önemli meydanlarına ‘Engelliler için şarj istasyonu’ kuran Çetin, vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm kaynağı oldu. Farklı noktalara yerleştirilen şarj istasyonları sayesinde bir nebzede olsun engellilerin hayatlarını kolaylaştırma düşüncesinde olan Çetin, “3 büyük meydanımız olan Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı, Hicret Meydanı, Selçuklu Meydanı’na istasyonlarımızı yerleştirdik. Böylece şarjları azalan ve biten araçlarını engelli vatandaşlarımız, evlerine gitmelerine gerek kalmadan şarj edebilecek. Onların sosyal hayata daha çok katılabilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

sokak.jpg

SOKAKLARI SANATLA BULUŞTURDU

Sadece gençler, yaşlılar, engelli vatandaşlar için çalışmalarda bulunmayıp ilçesinin güzelleşmesine de ayrı önem veren Çetin, dekoratif ve sanatsal duvar çalışmalarıyla sanatı sokağa taşıdı. Duvarları estetik bir görünüme kazandırmayı amaçlayan Çetin, ilçeyi sürekli yenileyerek Pursaklar’a yakışır bir hale getirdiklerini kaydetti. Sanatı sokağa taşıyarak belediye olarak birçok özgün projeye imza atmayı hedefleyen Çetin, ilçeye yeni güzellikler kazandırmaya devam edeceklerini açıkladı. Sokakları sadece sanatla buluşturmayıp vatandaşlar için daha güvenilir ve rahat ulaşım alanları haline getireceklerini söyleyen Çetin, yükselen nüfus oranı ve ilçeye artan ilgi sonucunda vatandaşların modern yollara ulaşmasını, ulaşım ağını genişletmek için imar çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

atik-ekmek.jpeg

NE VATANDAŞLAR NE DE HAYVANLAR UNUTULMUYOR

Çetin, gencinden yaşlısına kadar her kesime uygun projeler üretip gerçekleştirirken ilçede yaşayan kadınları da unutmadı. Kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını amaçlayan Pursaklar Belediyesi, düzenlediği seminerlerle yol gösterici oldu. Bunların dışında sadece ilçedeki vatandaşları değil sokakta yaşayan hayvanları da göz ardı etmeyen Çetin, onlar içinde sosyal sorumluluk projeleri düzenleyerek hayata geçiriyor. Her gün yüzlerce ekmeğin çöpe gitmesinin önüne geçmek, sokaktaki hayvanlarında gıda ihtiyacını karşılamak için adım atan Çetin, bayat ekmek kutularını ilçenin dört bir tarafında yaygınlaştırmaya çalışıyor.

mahseri-cumbus.jpg

SANAT VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ PURSAKLAR

Hemen hemen her gün Pursaklar’da farklı tiyatro ve kültürel etkinliklerle ön plana çıkan Çetin, geçtiğimiz gün ‘Mahşer-i Cümbüş’ tiyatro gösterisinde, tiyatro severleri bir araya getirdi. Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve Ankara’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’nde, sahne alınan oyun vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Mahşer-i Cümbüş ekibinin harika performansıyla çok güzel bir tiyatro gecesi geçirdik. Mahşer-i Cümbüş ekibini Pursaklar’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Keyif dolu, kahkaha dolu tiyatro oyununu bizlere sunan Mahşer-i Cümbüş’e teşekkür ediyoruz. Sanatın ve kültürün Merkezi Pursaklar’da, sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek’’ dedi.

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.