Pursaklar’da heyecanla beklenen 2’nci Kitap Günleri başladı

Pursaklar’da heyecanla beklenen 2’nci Kitap Günleri başladı

Bireylere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için büyük bir özveri ile çalışan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Pursaklar Belediyesi tarafından, ünlü yazarların katılım sağlayacağı Pursaklar 2.Kitap Günleri başladı.

Bireylere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için büyük bir özveri ile çalışan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Pursaklar Belediyesi tarafından, ünlü yazarların katılım sağlayacağı Pursaklar 2.Kitap Günleri başladı. Büyük bir coşkuyla karşılanan Fuar, 18 Şubat’a kadar devam edecek.

Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen Pursaklar 2’nci Kitap Günlerine, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, Ak Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Ak Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, MHP İlçe Başkanı Veysel Yıldırım katılım sağladı.

ruveyda-2.jpg

“BAŞARILAR PEŞ PEŞE GELİYOR”

Pursaklar’da daha çok okuyan, ufku geniş nesillerin yetişmesi için organizasyonlara ve etkinliklere ağırlık verdiklerini dile getiren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “5 yıldır Pursaklar'da kültür ve sanat anlamında çok şeyin değiştiğini hep birlikte görüyoruz. Binlerce evladımız açtığımız spor kurslarından, sanat kurslarından, bilim merkez yararlanıyorlar. Başarılar peş peşe geliyor. Pursaklar’daki hemşehrilerimiz, eğitime, sanata, kültüre ve okumaya büyük önem verdiğini bugün burada bir kez daha kanıtlamış oldu. Bizlerde vatandaşların ilgilerini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Bugün açılışını yapmış olduğumuz 2’nci Kitap Günleri 10 gün devam edecek. İnanıyorum ki Pursaklar Kitap Günleri, değerli yazarlarımız ve yayın evlerimizle tüm hemşehrilerimizi çok mutlu edecek. Fuarda birbirinden kıymetli 17 konuşmacımız olacak. Bunun yanı sıra 64 yazarımızın imza günü gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

ruveyda-3.jpg

“GENÇLER, OKUYUN OKUYUN OKUYUN”

“Her yeri gezemeyebilirsiniz ama her yeri okuyabilirsiniz” diyen Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, “Pursaklar Belediyesi kısıtlı imkânlara rağmen sanatta ve kültürde Ankara’nın kalbi olma yolunda önemli atılımlarda bulundu. Pursaklar’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kitap Günleri de bu durumun en güzel örneklerinde birisidir. Sevgili gençler, okuyun okuyun okuyun. kitap okumak sizlere çok şey kazandıracak, size yol ve rehber olacak. Bir dönem Ankara, sanat ve kültürün başkentiydi. Ankara tekrar sanat ve kültürün başkenti olacak” şekliden konuştu.

ruveyda-4.jpg

MİNİK HEDİYELER DAĞITILDI

Pursaklar 2’nci Kitap Günlerinin, açılış konuşmalarının yapılmasının hemen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok fuardaki stantları gezerek, yayın evlerinin kitaplarını inceledi. Aynı zamanda fuar alanında Pursaklar Belediyesi tarafından gençlere ve çocuklara minik hediyeler dağıtıldı.

ruveyda-5.jpg

SÖYLEŞİ GÜNLERİ

Hayati İnanç ile başlayan Pursaklar 2’nci Kitap Günlerinde birbirinden değerli yazarlar vatandaşlarla bir araya gelecek. 10 gün dolu dolu geçecek Kitap Günlerinde ise program akışı şu şekilde;

10 Şubat:

  • 13:00 Nurullah Genç
  • 16:00 Bekir Develi

11 Şubat:

  • 13:00 Hatice Kübra Tongar
  • 16:00 Kuklamanya

12 Şubat:

  • 10:30 Adem Karafilik
  • 13:00 Sinan Yağmur

13 Şubat:

  • 10:30 Erhan Şibik
  • 13:00 Sinan Akyüz

14 Şubat:

  • 10:30 Ayşegül Sözen Dağ
  • 13:00 Gri Koç

15 Şubat:

  • 10:30 Sertaç Abi

16 Şubat:

  • 14:00 Bahadır Yenişehiroğlu

17 Şubat:

  • 13:00 Merve Gülcemal
  • 16:00 Sıtkı Aslanhan

18 Şubat:

  • 13:00 İkbal Gürpınar
  • 16:00 Serdar Tuncer

Kaynak:RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.