Pursaklar’da kutular bayat ekmeklerle doldu

Pursaklar’da kutular bayat ekmeklerle doldu

Pursaklar’da, vatandaş bayat ekmeklerini belediyenin ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirdiği kutulara bırakıyor. Belediye de ekmekleri barınaklardaki hayvanlara ulaştırıyor.

Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ekmek israfına karşı açtığı savaşta kazanan taraf oldu. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Temizlik İşleri Müdürü Muhammet Fatih Yılmaz’ın ekmek israfının önlenmesine karşı yaptıkları istişareler sonucu ortaya çıkan proje ile hem ekmekler israf olmamış hem de toplanılan ekmekler hayvan yetiştiricilerinin ve barınakların umudu olmuş oldu. Pursaklar’ın çeşitli sokak ve mahallelerine yerleştirilen “Bayat Ekmek Kutuları”  halkın büyük ilgisini çekti.

EKMEKLER GÜNLÜK OLARAK TOPLANILIYOR

Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhammet Fatih Yılmaz, ekmek israfını durdurmak istediklerini belirterek, “Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz sokaklarda görevlerini ifa ederlerken, buldukları bayat ekmekleri toplamaya çalışıyorlardı ancak sistemli değildi. Belediye Başkanımız Selçuk Çetin Beyle yaptığımız istişareler sonrası böyle bir projenin yarar sağlayacağını düşündük. Akabinde uygulamaya geçtik ve ekmek kutularımız hazırlandı. Daha sonra ekiplerimiz kutuları sokaklara yerleştirmeye başladı. Şimdi, ekiplerimiz günlük olarak bayat ekmekleri topluyorlar. Toplanılan ekmekler hayvan barınaklarına ve hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımıza veriliyor. Bu şekilde ekmekler ziyan olmamış oluyor.” dedi.

150 TORBA EKMEK İSRAFTAN KURTARILDI

Toplanılan bayat ekmek oranının gün geçtikçe artacağını düşündüğünü söyleyen Yılmaz, “Bayat ekmek kutularını ilk olarak yerleştirdiğimiz zamanlarda toplanılan ekmek sayısı beklenilene göre azdı ancak şuan ayda yaklaşık 150 büyük torba dolusu bayat ekmek toplanılıyor. Bunun giderek artacağını düşünüyoruz çünkü daha bütün sokaklara yerleştirilmiş değil.” diye konuştu.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.