Pursaklar'da Ramazan seferberliği

Pursaklar'da Ramazan seferberliği

Pursaklar’da Ramazan ayı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Ertuğrul Çetin himayesinde gerçekleşen çalışmalarda camilere özel önem veriliyor. Teravih namazları yaklaşırken ilçede yer alan ibadethaneler tek tek gözden geçiriliyor.

Pursaklar Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala ilçe genelinde bulunan camileri ve mescitleri titizlikle temizleyip dezenfekte ediyor. Vatandaşların sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için çalışmalar sürüyor.

Pursaklar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, camilerde kılınacak olan teravih namazları öncesinde vatandaşların daha hijyenik ortamlarda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için temizlik çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Süpürme işlemleri, tozların alınması, camların silinmesi, ayakkabılıkların ve merdivenlerin temizlenmesi, abdesthanelerin yıkanması gibi detaylı temizlik işlemleri, belediye ekipleri tarafından özenle gerçekleştiriliyor.

enes3.jpg

CAMİLER HAZIR

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının yaklaşmasıyla ekiplerimiz, ilçemizde bulunan camilerimizin ve mescitlerimizin kapsamlı bir şekilde temizliğini yapıyor. Hemşehrilerimizin ibadetlerini huzur içinde, sağlıklı ortamlarda yapabilmeleri için düzenli olarak camilerimizde iç ve dış mekân temizliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Çetin, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için düzenli olarak camilerimizde iç ve dış mekan temizliği yapıyoruz. Hemşehrilerimizin ibadetlerini huzur içinde, sağlıklı ortamlarda yapabilmeleri için temizlik ve dezenfekte çalışmalarımızı Ramazan ayı boyunca aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

enes2.jpg

BAŞKAN HALKIN İÇİNDE

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, mahalle ziyaretleri kapsamında halkın taleplerini dinlemeye ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bire bir görüşmeler sayesinde ilçe sakinleri, sorunlarına doğrudan çözüm bulma ve iletişimde sıkıntı yaşamadan taleplerini iletebilme imkanı buluyor.

Her fırsatta halkla bir araya gelmeyi ve onların taleplerini dinlemeyi önemsediğini belirten Başkan Çetin, "5 senedir sürekli sahada, ilçe sakinlerimizin dertleriyle dertlenip, ilçenin gelişimi için birlikte çaba sarf ettik" ifadelerini kullandı. Bu süre zarfında yapılan her çalışmayı vatandaşlarla birebir görüşmelerde anlattıklarını ve onların fikirlerine önem verdiklerini vurguladı.

İLGİYLE KARŞILANDI

Son ziyaretlerinde Yuva Mahallesi ve Altınova Mahallesinde büyük ilgiyle karşılaşan Başkan Çetin, Ayyıldız Mahallesi'nde de mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Buluşmalarda yapılan hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu, vatandaşların görüşleri dinlendi. Başkan Çetin, vatandaşlarla birebir ilgilenerek onların taleplerini ve sorunlarını dinledi. İlçenin geleceği için birlikte çözümler üretme sözü verdi.

enes1.jpg

SEYMEN KÜLTÜRÜ PURSAKLAR’DA

Pursaklar Belediyesi geçtiğimiz yıllarda hizmete açtığı Seymen Evi'nde Ankara'nın tarihine, kültürüne, gelenek-göreneklerine ve folkloruna sahip çıkarak eski bir Oğuz töresi olan Seymenlik Geleneği'ni yaşatmaya devam ediyor.

Gerçekleştirilen etkinliklerle Seymen Geleneği ve oyunları özgün haliyle gelecek kuşaklara aktarılıyor. Geçtiğimiz günlerde Pursaklar'ın Seymenleri tarafından gösteriler düzenlendi ve Seymenlik Geleneği canlı bir şekilde sergilendi.

TEK TEK TEBRİK ETTİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Seymen Evimizde eğitim gören Pursaklar'ın Seymenlerini keyifle izledik. Pursaklar'da 7'den 70'e her yaştaki tüm hemşehrilerimiz kültürüne sahip çıkıyor. Ankara Seymen kültürünü Pursaklar Yaşam Merkezi Seymen Evimizde yaşatmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Seymenlerin düzenlediği gösterileri dikkatle takip eden Başkan Çetin, programın sonunda gösteriyi düzenleyen seymenleri tek tek tebrik etti.

Kaynak:Enes Boyacı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.