Pursaklar'daki "EŞ BAŞKANLIĞA" son

Pursaklar'daki "EŞ BAŞKANLIĞA" son

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, tüm üst düzey bürokratların istifalarını aldı, Pursaklar’daki Bölge Başkanlığı’nı kaldırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnundaki başkanı Mustafa Tuna, göreve başlamasının ardından ilk icraatı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 2015 yılında Başkent'e pilot olarak ilk kez Pursaklar'da açılan Bölge Başkanlığı'na bir başka deyişle "eş başkanlığa" son vermek oldu. Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Keskin'in ise istifa ettiği, Saray'da bulunan Başkanlık binasını ekibiyle birlikte boşalttığı öğrenildi.    

ÇİFT BAŞLILIĞA NEDEN OLUYORDU

Geçtiğimiz yıllarda İl özel idarelerinin kapanması ve beldelerin de mahalle statüsüne dönüşmesi ile birlikte hizmetlerin aksayacağı gerekçesiyle dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Meclis kararı doğrultusunda 2015 yılında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamdi Kesgin'i  Pursaklar’a “Büyükşehir Belediyesi Bölge Başkanı” sıfatıyla atamış, ilçedeki Büyükşehir faaliyetlerini bu ismin kontrolüne bırakmıştı. Büyükşehir tarafından Başkent’te pilot olarak ilk kez Pursaklar’da açılan Bölge Başkanlığı, ilçede çift başlılık oluşturduğu gerekçesiyle büyük tepki toplamıştı. Bölge Başkanlığı'nın Pursaklar Belediyesi'ne ait billboardlara dahi karıştığı halka yönelik çoğu çalışmanın engellendiği iddia ediliyordu.   

TUNA GÖREVE GELDİ,  O BAŞKANLIĞI LAV ETTİ

Melih Gökçek’in istifasının ardından 6 Kasım'da yapılan seçimle Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna, göreve başlamasının ardından ilk icraatı Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanlığı'nı lav ederek ilçedeki çift başlılığa son vermesi oldu. Bu olayın ardından Saray Mahallesi'ndeki Bölge Başkanlığı binası boşaltılarak Pursaklar Belediyesi'ne devredildi. Mustafa Tuna'nın "bölge başkanlığı" projesine ilk kurulduğu günden beri sıcak bakmadığı konuşuluyor.  

İLK İSTİFA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı sıfatıyla ilçede görev yapan ve Melih Gökçek'e yakınlığı ile bilinen Hamdi Kesgin, sosyal medya hesabından önceki gün istifa ettiğini duyurdu. Kesgin, açıklamasında istifasını kendi talebi doğrultusunda verdiğinin altını çizdi. Aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi olan Hamdi Kesgin, istifa paylaşımında Melih Gökçek'e şimdiye kadar olan desteklerinden dolayı teşekkür etti. Büyükşehir'de Mustafa Tuna döneminin başlaması ile Gökçek'in bürokratlarından ilk olarak Hamdi Kesgin istifa etmiş oldu. 

GÖKÇEK'İN TÜM BÜROKRATLARININ İSTİFASI İSTENDİ

Öte yandan Başkan Tuna'nın, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan tüm genel müdür ve bürokratların istifalarını istediği öğrenildi. Büyükşehir'de değişim yapacağının sinyalini ilk günden veren  çiçeği burnundaki başkan Mustafa Tuna, bu istifaları Genel Sekreter Asım Balcı aracılığıyla istediği konuşuluyor. Ankara'yı 23.5 yıl yöneten Gökçek'in Büyükşehir'deki kadrolarının ne zaman istifa edeceği ise merak konusu. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.