Ramazan ayında Hacı Bayram'a büyük ilgi

Ramazan ayında Hacı Bayram'a büyük ilgi

Hacı Bayram Camii avlusundaki türbesinin hemen yanında bulunan ev ve çadırda sergilenen özel eşyaları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Hacı Bayram Camii’ne gelen vatandaşlar burayı da görmeden ayrılmıyor.

Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin ve eski dönem dervişlerin eşyaları Ramazan ayı münasebetiyle ziyarete açıldı.

Ziyaretçiler, Hacı Bayram Veli'nin türbesinin yakınındaki ev ve çadırda sergilenen giysileri ilgiyle karşılıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Hacı Bayram Mahallesi'nde bulunan sergi, iftar öncesi ve iftar sonrası ziyaretçi akınına uğruyor. Sergilenen eşyalar, Hacı Bayram Veli'nin ve eski dervişlerin yaşamına dair tarihi bir yolculuk sunuyor. Evin içindeki odalarda eski bakır tencereler, gaz lambaları, rahle ve ahşap yayık gibi eşyaların yanı sıra bahçede bulunan eski tarım araçları da sergileniyor.

1-009.jpg

ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ

Hacı Bayram Veli’nin türbesinin hemen yanında bulunan ev ve çadırda, kıyafetleri ve özel eşyaları sergileniyor. Hacı Bayram Mahallesi’nde bulunan sergide Ramazan ayının yoğunluğu yaşanıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar öncesi ve iftar için Ankara’nın manevi merkezlerinden olan Hacı Bayram’ı ziyaret eden vatandaşlar, sergiye yoğun ilgi gösteriyor. Hacı Bayram Veli’nin ve eski dervişlerin eşyalarının ve kıyafetlerinin sergilendiği alana vatandaşlar oldukça ilgi gösteriyor.

3-001.jpg

TARİHİ YOLCULUK

Hacı Bayram Veli’nin eşyaları, bu evde sergileniyor. Ev içerisinde bulunan odalarda amacına uygun olarak dizilen eski bakır tencereler, gaz lambaları, rahle ve ahşap yayık gibi eşyalar ziyaretçilere sergilenirken tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Evin bahçesinde ve hemen önünde bulunan eski bahçe ve tarla araç gereçleri de ziyaretçilere sergileniyor. Sergilenen eşyaların bulunduğu evin yapısı ise eski kerpiç Ankara evlerini temsil ediyor. Ev içerisinde dervişlerin kullandıkları eşyalar da sergileniyor.

alternatif-3.jpg

KIYAFETLERİ SERGİLENİYOR

Hacı Bayram Veli’nin ve eski dönem dervişlerinin eşyalarının sergilendiği evin yanında bulunan çadırda Hacı Bayram Veli’ye ait kıyafetleri sergileniyor. Hacı Bayram Veli'nin Murakka Hırkası, gömleği ve külahı gibi kıyafetleri evin hemen yanında bulunan çadırda sergileniyor. Yaşadığı dönemde de sonraki yüzyıllarda da çok sevilen ve unutulmayan Hacı Bayram Veli`nin hayatı ise hazırlanan belgesel filmle, gün içinde ziyaretçilere gösteriliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.