Ramazan Bayramı yaklaştı: Çarşı, pazarda hareketlilik başladı

Ramazan Bayramı yaklaştı: Çarşı, pazarda hareketlilik başladı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala kıyafet ve erzak alışverişi yapmak isteyen Ankaralılar, Ulus’un yolunu tuttu. Ankara’nın vazgeçilmez alışveriş noktalarından olan Samanpazarı ve Ulus Hali’nde yoğunluk başladı.

Ankara’da bayramı alışverişi başladı. Ramazan Bayramına sayılı günler kala kıyafet ve erzak alışverişi yapmak isteyen Ankaralılar, Ulus’un yolunu tuttu. Ankara’nın vazgeçilmez alışveriş noktalarından olan Samanpazarı ve Ulus Hali’nde yoğunluk başladı. Kıyafet alışverişi yapmak isteyenler Samanpazarı’nı, sebze-meyve, tatlı, kuruyemiş alışverişi yapmak isteyenler ise Ulus Hali’ni tercih etti. Bayram alışverişine çıkan vatandaşların elbette ki ilk tercihi bayramların olmazsa olmazı bayram şekeri oldu. Bayramdan umutlu olan esnaflar ise, bayrama son 2 ila 3 gün kala çarşının daha hareketli geçeceğini düşünüyor.

samanpazari.jpg

SAMANPAZARI’NDA YOĞUNLUK

Ramazan ayının son günlerine doğru yaklaşırken vatandaş çarşıyı akın etti. Bayramda yeni kıyafetler ve ayakkabılar giymek isteyen vatandaşlar soluğu binlerce çeşit ürünün bulunduğu Samanpazarı’nda aldı. Çarşı’da alışveriş yapan olduğu kadar, fiyat araştırması yapan vatandaşlar da var. Uzun geçen kışın ardından bayram sonu evlenecek çiftlerde Samanpazarı’nda yerini almış durumda. Genel olarak fiyatlara bakıldığı zaman erkek gömlekleri 150 TL’den, kadın bluzleri 200 TL’den, ayakkabılar kalitesine ve yaş grubuna göre 150’den başlıyor. Düğün abiyeleri ise 3 bin 500 TL’den başlayarak devam ediyor.

hal.jpg

ULUS HALİ’NDE HAREKETLİLİK

Bayramda aile ile uzun sofralarda keyifli sohbet etmenin bir diğer yolu da lezzetli yemeklerden geçiyor. Ramazan ayının ardından ailesine güzel sofralar kurmak isteyenler alışveriş başladı. Vatandaşlar, bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker, kuruyemiş, kahvaltılık ve yemeklik malzemeleri için Ulus Hali'ne akın ediyor. Bayramda misafirlerine Türk kahvesi ikram etmek isteyenler de kuruyemişçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ulus Hali’ndeki genel olarak fiyatlara baktığımızda bayram şekeri 100 TL’den, sebze ve meyveler ise ürünü ve çeşidine göre 10 TL’den başlıyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.