Ramazan kolisi de zamlandı: Fiyatlar yüzde 63 oranında arttı!

Ramazan kolisi de zamlandı: Fiyatlar yüzde 63 oranında arttı!

Ramazan kolileri önceki yıla oranla yüzde 16 ile yüzde 63 arasında zamlandı. Marketlerde Ramazan kolilerinin fiyatları içeriğine göre 300 ile 1000 lira arasında değişiyor. Geçen yıl bu fiyatlar 250-750 TL aralığındaydı.

Ramazan ayının yaklaşması ile piyasaya çıkmaya başlayan Ramazan kolilerinin önceki yıla oranla yüzde 16 ile yüzde 63 arasında zamlandığı görülüyor.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Ramazan kolisi fiyatlarına gelen zamlar da ülke genelinde gündem oldu. Ülke genelinde Ramazan kolilerine yüzde 63’e varan zamlı fiyatların uygulandığı belirtilirken, marketlerde Ramazan kolilerinin fiyatları içeriğine göre 300 ile 1000 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz sene 250-750 TL aralığında olan Ramazan kolisi fiyatlarında artışın nedeni olarak, yükselen enflasyon ve asgari ücrete gelen zam gösteriliyor.

basliksiz-2-kopya.jpg

FİYATLAR BELLİ OLDU

Zincir marketlerde yapılan araştırmalara göre 229.90 TL’den başlayan Ramazan kolileri yüzde 30’luk artış ile 299.90 TL’den satılıyor. Geçtiğimiz yıl 429.90 TL olarak satılan geniş içerikli bir Ramazan kolisi ise yüzde 16.3’lük artış ile 499 TL’ye satışa sunuldu. Bir başka zincir markette de geçen sene 549.90 TL’den satılan ve 30 çeşit ürünle içinde içeceklerin de yer aldığı en kapsamlı paket fiyatı bu yıl yüzde 63.6’lık fiyat artışı ile 899.90 TL’lik fiyattan satışa sunuldu.

farketmez.jpg

RAMAZAN ZAMMI KAPIDA

Enflasyonda yaşanan yükseliş ve asgari ücretin artışıyla beraber Ramazan kolilerinde de zamlı fiyatlar uygulanmaya başladı. Ticaret Bakanlığı, geçen seneden bu zamana denetimleri hız verse de özellikle asgari ücretteki yükseliş, maliyet artışının da bahanesi oldu. Ramazan ayı öncesinde en belirgin zam et, süt, süt ürünleri ve tahıl ürünlerinde görüldü. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurma fiyatları da artış gösteren ürünler arasında.

farkeetmezs.jpg

RAMAZAN PİDESİNE ZAM

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte pide fiyatlarının ne yönde olacağı da ülke gündeminde merak konusu oldu. 26 Şubat tarihinde Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın yaptığı açıklamaya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de 250 gramlık pide fiyatları da 15 TL oldu. 300 gramlık pide ise 18 TL’den satılacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.