Ramazan’da kırmızı ete zam yok: Ankara’da kuşbaşı 354 liradan satılacak

Ramazan’da kırmızı ete zam yok: Ankara’da kuşbaşı 354 liradan satılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, ESK ve PERDER ile anlaştı. Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarına zam gelmeyecek. Ankara’da kıyma ve kuşbaşı kilosu 324 liradan satılacak. Sabit fiyatlı kırmızı etlere 1000’e yakın mağazadan ulaşılabileceği bildirildi.

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, Ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarını sabitlemek için harekete geçti. Özellikle büyükşehirlerde et fiyatlarındaki spekülatif artışın önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuya ilişkin devreye girdiği öğrenildi. ESK aracılığıyla özellikle ramazan ayında tüketicinin daha ucuz et alabilmesi için yeni uygulama başlıyor. Ankara PERDER, ESK ve Bakanlık arasında yeni bir anlaşma yapıldı.

esk1.jpg

KUŞBAŞI 324 LİRADAN SATILACAK

Anlaşmaya göre Başkentte et fiyatlarında ciddi bir gerileme yaşanacak. 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak. Ramazan boyunca kırmızı et aynı fiyattan tüketicilere sunulacak.

Ramazan ayında gıdaya talebin yüksek olması sebebiyle fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere nefes aldıracağı öngörülüyor.

et1.jpg

1000’E YAKIN MAĞAZA

Ankara'da PERDER üyesi 1000'e yakın mağazada et satışı yapıldığına dikkat çekiliyor. ESK'nin uygun fiyatlı et satışı için bu noktaları tercih edeceği aktarıldı. Vatandaşın uygun fiyatla ete ulaşması açısından, anlaşmanın öneminin altı çizildi.

Uzmanlar kırmızı ette merdiven altı ürünler konusunda uyarıda bulunarak, ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmelisi gerektiğini söylüyor. Vatandaşlar özellikle kıymada mümkün olduğunca bilindik marka ve marketlere yönlendiriliyor.

sincanesk1.jpg

ESK FİYATLARI TUTUYOR

Ulus ve Sincan’daki şubelerinde ete 6 ayda yalnızca yüzde 60 zam yapan Et ve Süt Kurumu, Ramazan boyunca kıymanın kilosunu 219 TL’den, kuşbaşının kilosunu ise 249 TL’den satacak. Kotalı satışa rağmen ESK önündeki kuyruk bitmiyor. Dar gelirli vatandaşlar sabahın erken saatlerinde mağaza önünde toplanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.