RAMAZAN’DA YETİMİN YÜZÜ GÜLECEK

RAMAZAN’DA YETİMİN YÜZÜ GÜLECEK

İHH Ankara temsilcisi Mustafa Sinan, Ramazan ayında önceliklerinin yetimler olduğunu söyleyerek yetimleri çeşitli çalışmalarla sevindireceklerini ve hiçbir yetimi yatağa aç sokmamak için gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

RAMAZAN’IN BEREKETİ YETİMLER İLE ÇOĞALACAK
Ramazan’ın 15’inin Dünya Yetim Günü olarak kutlandığını hatırlatan Sinan, “Biz bu günde 3 bine yakın yetime aynı anda iftar vereceğiz. Yetimlerimizi sevindirirsek Ramazan’ın bereketi de fazla olur diye düşündük” dedi. Ramazan ayında farklı sebeplerle mağdur olmuş ailelere de gıda yardımında bulunacaklarını belirten Sinan, “Ramazan’ın bereketinin evlere de girmesini sağlayacağız. Gıda yardımı yaparken sahur gıdaları koymaya da özen gösteriyoruz. Sahura kalktıklarında da bu insanlar güzel bir ortamla karşılaşsınlar. Diğer Müslümanların görmüş oldukları şeyi de görmüş olsunlar diye düşündük” diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vafkı (İHH) Ankara temsilcisi Mustafa Sinan, Ramazan ayına az bir süre kala bu rahmet ve bereket ayında yapmayı planladıkları hazırlıkları Habervaktim’le paylaştı.
YETİMLER GÜNÜ’NDE DEV İFTAR
İHH Ankara ekibi olarak Ramazan’da farklı çalışmalara imza atacaklarını ve hayır dolu bir Ramazan ayı geride bırakmak için gece gündüz çalışacaklarını anlatan Sinan, bu Ramazan’da önceliklerinin yetim olduğunu belirtti.  Sinan Ramazan’ın 15. gününü Dünya Yetim Günü ilan ettiklerini söyleyerek, “İslam İşbirliği Teşkilatı da bu günü kabul etti. Biz bu günde 3 bine yakın yetime aynı anda iftar vereceğiz” ifadelerini kullandı.
YETİMLER SEVİNDİRİLECEK
Dünya genelinde 80 bin, Türkiye’de 15 bin Ankara’da ise 200 yetime baktıklarını söyleyen Mustafa Sinan, yetimlere yapacakları farklı etkinlikler ile Ramazan ayına girmeyi düşündüklerini belirtti. “Yetimlerimizi sevindirirsek Ramazan’ın bereketi de fazla olur diye düşündük” diyen Sinan “Ramazan ayında gerçekten mağdur olmuş ailelere de gıda yardımında bulunacağız. Ramazan’ın bereketinin evlere de girmesini sağlayacağız. Gıda yardımı yaparken sahur gıdaları koymaya da özen gösteriyoruz. Sahura kalktıklarında da bu insanlar güzel bir ortamla karşılaşsınlar. Diğer Müslümanların görmüş oldukları şeyi de görmüş olsunlar diye düşündük. Sahurluklara önem gösteriyoruz” dedi.
ÜMMETİ MUHAMMED BİRLEŞECEK
Her gün öğrenci dernekleri aracılığı ile öğrencilere iftar programı düzenlediklerini söyleyen Sinan, “ Ramazan’ın tüm günü öğrencilerimiz iftarını açıyor. Genelde yurtdışından gelen öğrenciler oluyor. Bu öğrencileri evlere çağıran vatandaşlarımız da oluyor. O çocuklarımız hem aile yapımızı görmüş oluyorlar hem de Türk kültürü ile tanışmış oluyorlar. Ailelerde çocukları tanımış oluyorlar. Böylelikle ümmeti Muhammed’in bir kaynaşması oluyor” diye konuştu.
HELAL BİSKÜVİ ÜRETİMİ ARTACAK
Sinan ayrıca şunları söyledi: “Şuana kadar 163 tondan fazla Suriye’ye Ankara’dan helal sertifikalı bebe bisküvisi gönderdik. Ramazan’da en fazla bunun üzerinde duracağız. Biz bunu daha büyük rakamlara çıkarmak istiyoruz. Diğer ülkelere de gönderdik. Bebe bisküvisini sadece çocukla yemiyor. Sınır bölgelerinde aç kalmış Müslümanlar var. Onlara da gönderiyoruz. Pratik olduğu için ceplerine koyup yiyebiliyorlar. Bebe bisküvisinden kesinlikle kesinti yapmıyo

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.