Ramazan’ın faziletleri nelerdir? Ramazan ayının önemi? Ramazan’ın bereketi nelerdir?

Ramazan’ın faziletleri nelerdir? Ramazan ayının önemi? Ramazan’ın bereketi nelerdir?

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş olan Ramazanı şerife artık sayılı günler kaldı. Peki, Ramazan’ın faziletleri nelerdir? Ramazan ayının önemi? Ramazan’ın bereketi nelerdir? İşte detaylar:

Ramazan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde bulunduran mübarek bir aydır. Yani Cenabı Allah'a kullukta sebat edenlerin mükafatlarını alacakları hasat mevsimidir. Peygamberimiz bu mübarek ay hakkında “ümmetimin ayı” buyurmaktadır. Ramazan ayı meziyet ve fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, en doğru yola ileten, ilahi kelam olan Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Peki, Ramazan’ın faziletleri nelerdir? Ramazan ayının önemi? Ramazan’ın bereketi nelerdir? Tüm detaylar haberimizde:

ramazan-ayi-2-001.jpg

RAMAZAN AYININ BEREKETİ NEDİR?

Yüce Allah, “Ramazan ayı insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun, hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği aydır” buyurmaktadır. Peygamber Efendimiz (SAV) de bu ayın hususiyetini şu şekilde anlatmaktadır: “Ümmetime Ramazan ayında şu beş şey verilmiştir ki bunlar benden önce hiç bir peygambere verilmemiştir. Ramazan ayının ilk gecesi olunca Allah ümmetime rahmet nazarı ile bakar. Allah bir kimseye rahmet nazarı ile bakarsa ona ebedi olarak azap etmez. Ramazan akşamlarında oruçluların ağızlarının kokusu Allah katında misk kokusundan daha güzeldir. Melekler her gün ve her gece onlara istiğfar ederler. Bağışlanmalarını dilerler. Allah cennetine emredip ‘Kullarım için hazırlanıp süslen. Onların dünya meşakkatlerinden kurtulup benim yurduma ve ihsanıma istirahat için gelmeleri yaklaştı’ buyurur”.

ramazan-ayi-3.jpg

Ramazanın son gecesi olunca Allah hepsini bağışlar. Bu ay tutulan oruçları, kılınan teravih namazları, okunan hatim ve mukabelelerin fitre ve zekatları, iftar ve sahurları dua ve niyazları baştan sona bir rahmet, bereket ve ecir ayıdır.” Peygamber Efendimizin ifadeleri ile bu ay cennet kapılarının açıldığı cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir aydır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.