Reklam sektörü seçim ile canlanmayı bekliyor

Reklam sektörü seçim ile canlanmayı bekliyor

Yaklaşan 2023 genel seçimleri pandemi sürecinde zarar gören reklam sektörünün hareketlenmesine neden oldu. Ajans sahibi Rahim Ertürk Demir “Reklam, ajansları milletvekili aday tanıtım çalışmalarında büyük rol üstleniyor” dedi.

Mayıs ayında yapılması planlanan 2023 genel seçimleri birçok sektörün hareketlenmesine neden oldu. Özellikle pandemi döneminde büyük kayıplar yaşan reklam sektörü yaklaşan 2023 genel seçimleri ile sektörde canlanma bekliyor. Sektör temsilcilerinden İş insanı Rahim Ertürk Demir, “Sektörün pandemi ile geçirdiği zor zamanlardan sonra yaklaşan genel seçim ile canlanacağını umuyoruz. Seçim sürecinde eskinin aksine yerli üretim ve hizmet alanında büyük bir artış olduğu dikkat çekiyor. Reklam, ajansları milletvekili aday tanıtım çalışmalarında büyük rol üstleniyor” dedi.

230561.jpg

SEKTÖRE İHTİYAÇ VAR

Ülkenin seçim atmosferine girmesi ile birlikte hareketlenmeye başlayan reklam sektöründe Ankara’da uzun zamandır hizmet veren iş insanı Rahim Ertürk Demir, "Reklam sektöründe ciddi bir ihtiyacın belirmiş olmasına tanıklık ediyoruz. Sektörün pandemi ile geçirdiği zor zamanlardan sonra, eskinin aksine yerli üretim ve hizmet alanında büyük bir artış olduğu dikkat çekiyor. Her seçim döneminde olduğu gibi 2023 genel seçimlerin reklam sektörü için endüstriyel ve yerli hammadde üreticiliğinden dolayı hareketlilik ve köklü bir değişim olacağı görülüyor. Büyük, orta, küçük, her işletmenin ajans ve atölyelerin özellikle milletvekili aday tanıtım çalışmalarında yer bulacağı bir zaman dilimine giriyoruz“ dedi.

reklammm.jpg

ÖNEMLİ BİR POZİSYONDAYIZ

Seçimlere hazırlanan siyasiler için reklam ajanslarının önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Ertürk şunları söyledi: “Genel seçim sürecinin reklam çalışmaları her aday için standart bir düzeyde oluyor. Önceki seçimlerde de şablon reklamlara bağlı kalınması, siyasilerin danışmanları tarafından, ajans farketmeksizin işleri yetiştirebilecek herhangi bir firmaya işlerin verilmesi, adayın hedef kitleye ulaşamadığını açıkça göstermiştir. Biz bu nokta da, reklam ajansı ile yürütülecek seçim sürecinin elzem olduğunu vurgulamak istiyoruz.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.