Roma Yolu'nda ilk adım atıldı

Roma Yolu'nda ilk adım atıldı

Geçtiğimiz aralık ayında yayınladığımız 'Roma Yolu'nu Ağaç Bastı' haberimizden sonra yetkililer harekete geçti. Anafartalar Caddesi'ndeki Roma Yolu kalıntılarının bakımsızlıktan ağaçların ve otların altında kalan bölümü temizlendi.

Anafartalar Caddesi'nin yanı başında, Zincirli Camii ile Ulus Şehir Çarşısı'nın arasında yer alan tarihi Roma Yolu'nun bakımsız kalan bölümü, ağaçların ve otların arındırılarak, temizlendi. İki bin beş yüz yıllık tarihi eser yeniden gün yüzüne çıkarılacağı zamanı bekliyor.
Geçtiğimiz aralık ayında yayınladığımız 'Roma Yolu'nu Ağaç Bastı' haberimizden sonra yetkililer harekete geçti. Anafartalar Caddesi'nin üstünde yer alan tarihi Roma Yolu'nun bakımsızlıktan ağaçların ve otların altında kalan bölümü temizlenerek, açığa çıkarıldı. Ulus Şehir Çarşısı esnafı, Roma Yolu'nun temizlenmesiyle beraber, antik kalıntının yeniden gün yüzüne çıkartılması için gereken çalışmaların başlayacağını düşünüyor.
Tarihi Roma Hamamı'nı antik kent merkezindeki idare binalarına bağlayan Roma Caddesi veya Roma Yolu olarak bilinen yürüme alanın kalıntıları Ulus Şehir Çarşısı'nın inşaatı sırasında ortaya çıkarıldı. Ulus Şehir Çarşısı'nın açılmasından sonra bir süre restore edilen hali ile korunan Roma Yolu'nun kalıntıları, günümüzde bakımsızlıktan bitap düştü. Roma Yolu'nun Ankara Valiliği'nin bahçesinde yer alan kalıntıları ise Valilik tarafından koruma altına alındı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.