RÜYASINDA GÖRDÜ SAADET'TEN ADAY OLDU

RÜYASINDA GÖRDÜ SAADET'TEN ADAY OLDU

Saadet Partisi'nin Ankara 1. Bölge'den milletvekilliğine aday gösterdiği işitme ve konuşma engelli Muhammet İkbal Yıldız, Meclis'e girmesi halinde engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üreteceğini söyledi. Yıldız, "Kimse engellilere yardımcı olmuyor. Bu

 

SELİM ERCAN / HABERVAKTİM-
 

Doğuştan işitme ve konuşma engelli Saadet Partisi (SP) Ankara Birinci Bölge Milletvekili Adayı Muhammet İkbal Yıldız ile görüştük. Tercümanlığı işaret dilin bilen ablası yaptı. 1980 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Yıldız, engelli vatandaşların ve işitme engellilerin yaşadıkları problemleri anlattı. İşitme Engelliler İslami Eğitim ve İlim Derneği ve İşitme Engelliler Sincan Dayanışma Derneği'nin Başkanlığı görevini de yapan Yıldız, neden milletvekili adayı olduğunu aktararak, Meclis'e gireceği takdirde gerçekleştireceği projelerini açıkladı:

PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALDIM

"Kimse engellilere karşı yardımcı olmuyor. Bunun üzerine sürekli düşünüp çözüm yolları arıyorum. Engelliler ile ilgili kanun maddeleri var onların değiştirilmesini istiyoruz. Bunları kimse dikkate almıyor. İşitme engellilere hizmet etmeye karar verdim. Peygamber Efendimiz zamanında hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu okudum. Peygamber efendimizi örnek aldım ve hizmet etmeye karar verdim."

RÜYAMDA GÖRDÜM

"AK Parti CHP, MHP hiçbir zaman işitme engelli bir aday göstermedi. Çok üzüldüm buna. 7 Haziran seçimlerinden önce ben bir rüya gördüm. Saadet Partisi'ne milletvekilliği adaylığı başvurusu yaptığımı gördüm. Rüyamda 'Saadet Partisi'nden başvuru yapmaya git' dedi yüzünü görmediğim biri. Yaşar Canbay'ı arayıp rüyamı anlattım. O da hemen partiye gelip aday adaylığı için başvuru yapmamı söyledi." 

İŞİTME ENGELLİLER SINAVDA ZORLANIYOR

"İşitme engellilerin problemlerini çözmek için diğer engellilerin sorunlarını çözmek için inşallah meclise girmeyi düşünüyorum. Meclise girersek Allah izin verirse engelliler ile ilgili birçok kanun maddesinde  değişiklik yapılmasını önereceğiz. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavında düzenleme yapılmasını isteyeceğiz. İşitme engelli arkadaşlar 'engelli KPSS' sınavında zorlanıyorlar. Çünkü diğer engellilere yardımcı veriliyor ama işitme engellilere yardımcı verilmiyor. Sınavları herkesin konuma göre yapılmasını isteyeceğiz."

PARA KARŞILIĞI SERTİFİKA ALIYORLAR

"Türk İşaret Dili Kurumu'nun birçok hatası var. Biz Türk işaret dilini de düzelteceğiz Allah izin verirse. Şu an 120 saatlik işaret dili dersi alan bir kişi sertifika alıyor. Bu ne kadar doğru? Bu kişiler mantar gibi türedi. Normal insanların para karşılığında sertifika aldıklarını duydum. Bu insanlar tercümanlık yapamıyor. Kurumlarda tercümanlar bizimle anlaşamıyor. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. İşitme engellilere yazık değil mi?"

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN CAMİLERDE DÜZENLEME

"Tüm engellilerin camilerde mescitlerde zorlandığınız biliyoruz. "İlk önce camiler ile ilgili düzenleme yapacağız. İşitme engelli birisi namaz kılarken secdeye gittiğinde imam efendinin Allah-u Ekber telkinini duymuyor ve secdeden ne zaman kalkacağını bilmiyor. Bununla ilgili bir cihaz üzerinde duruyoruz. Engelli bu cihazı bileğine taktığında sese duyarlı olacak imam efendi Allah-u Ekber dediğinde secdeden kalktığında  işitme engelli namazına devam edecek. Bütün Müslümanların eşit şekilde ibadetlerini yapabilmesini istiyorum."

3G İLE İLETİŞİM MERKEZİ KURULACAK

"İletişim merkezi kurmak istiyoruz. İşitme engelli bir kuruma gittiğinde orada işaret dili bilmeyen birisi olabilir. Ama işitme engellinin tableti olup, kurumlarda da aynı tabletlerden olduğun da iletişim merkezinden engelli kişiye 3G ile yardım olacak. İşitme engelli hastalığını doktora anlatacak doktorda hastalığı ve tedaviyi işitme engelliye aktarabilecek. Bu şekilde ilaçların yanlış kullanımı da engellenecek. Aynı şekilde mahkeme tapu vergi tüm kamu kuruluşlarında işitme engelliler işlerini görebilecek."

ÖTV'DE DÜZENLEME YAPACAĞIZ

"ÖTV'de düzenleme yapacağız. Engellilerin hepsi eşit şekilde ÖTV'den faydalanamıyor. Engelli dediğiniz zaman hepsinin eşit olması lazım. İşitme engelliler ÖTV'den faydalanamıyor. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Avrupa da tüm engelliler ÖTV'den eşit yararlanıyor. O zaman kartlarımızda neden engelli yazıyor? bunu çözmek için çalışmalar yapacağım. Normal insanlardan alınan vergileri neden işitme engellilerde de alıyorlar?

OKULLARDA EĞİTİM EKSİKLİĞİ VAR

"İşitme Engelli okullarda eğitim eksikliği görüyoruz. Biz o okullarda okuduk. Orada düzenli ve yeterli bir eğitimin verilmediğini düşünüyorum. Oradaki eğitim ile ilgili düzenlemeler yapmak istiyoruz."

ŞU ANDA İŞİTME ENGELLİLER UYANDI ARTIK

"Biz bu desteği Saadet Partisi'nden aldık. Diğer partiler işitme engellileri dışladı. Şu anda işitme engelliler uyandı artık. Her şeyi biliyorlar artık. Kimin kendilerini sevdiğini biliyorlar. Benim Saadet Partisi'nden aday olmam bile diğer partilere bir örnektir. O yüzden ben meclise girersem inşallah bahsettiğim projeleri hayata geçirmeyi düşünüyorum. Biz ismetlerimizi işitme engellilerin yaptığı bu hizmetleri tüm Türkiye ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Ben işitme engelliyim ama benim amacım bütün engellilere hizmet etmek."

HOCAMIZIN YOLUNDA DEVAM EDECEĞİZ

"Rahmetli Erbakan hocamızın engellilere verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Erbakan hocamız ilk kanun maddesini çıkardı ama ondan sonra hiç kimse bunu devam ettirmedi. Biz hocamızın yolunda devam edeceğiz. Onun çıkarmış olduğu kanun maddeleri hakkında çalışacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.