Sahaflık bitiyor

Sahaflık bitiyor

Ankara'da 25 yıldır sahafların ve kitapçıların adresi olan Adil Han İş Merkezi'ndeki 'Kitapçılar Çarşısı'nda sahafiye kitap satan sadece tek kitapevi kaldı.

Ankara'da 25 yıldır sahafların ve kitapçıların adresi olan Adil Han İş Merkezi'ndeki 'Kitapçılar Çarşısı'nda sahafiye kitap satan sadece tek kitapevi kaldı. Bütün Ankara'da olduğu gibi Adil Han'da da sınav kitapçılığının yaygınlaştığını ifade eden han sakinleri, son yıllarda alınan bütün tedbirlere rağmen korsan kitapçılığın da yaygınlaşmasından dert yanıyor. 
40 yılı aşkıdır kitapçılık yapan Yaşar Kavas, Adil Han'ın Ankara'da sahafiye ve ikinci el kitapların satıldığı bir kitapçılar çarşısı olmaktan çıktığını ifade ederek, "Artık biz de eski kitapların yanı sınav kitapları da satıyoruz" dedi. 

SAHAFLIK İNTERNETTE YAPILIYOR

Ankara'nın tek sahafı olarak tanınan merhum Ethem Cokşun'un kitapevi olan Aşiyan Sahaf'a artık oğulları Ceyhan ve Cantürk Coşkun bakıyor. Babalarının mesleğini sürdürmeye özen gösterdiklerini söyleyen Ceyhan Coşkun, sahaflığın artık internet üzerinden yapıldığını, sahafa gelip kitap alan kişi sayısının azaldığını söyledi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.