Sahte İlaç Tehlikesi

Sahte İlaç Tehlikesi

Ankara’daki eczacıların sorunlarına yönelik görüştüğümüz Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, önemli açıklamalarda bulundu. Eczacıların her gecen gün sorunlarının arttığını belirten Güneş, piyasada belirli ilaçların bulunmadığını ve sahte ilaç oldu

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim’e konuşan Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, eczacıların sıkıntılarını ve ilaç piyasasında yaşananları değerlendirdi. Euro’nun fiyat kararnamesine göre gerçek değerinin çok altında belirlendiğini ve firmaların bu yüzden Türkiye’ye ilaç getirmediğini söyleyen Süleyman Güneş, sahte ilaçların ve kare kodu kopyalanmış ilaçların piyasaya girdiğini belirtti.

SIKINTILARIMIZ BİRAZ DAHA ARTARAK DEVAM EDİYOR

İlaç firmalarının fiyat kararnamesi yüzünden kar edemedikleri ilaçları getirmediğini belirten Güneş, “Sıkıntılarımızda her hangi bir iyileşme olmadı olduğu gibi sıkıntılarımız devam ediyor. Sıkıntılarımız biraz daha artarak devam etmeye başladı. Bu gün en önemli sorun eczanelerde bulunmayan ilaç sayısı artmaya başladı. Fiyat kararnamesindeki Euro’nun şuan ki gerçek değerinin çok altında kalmasından dolayı kaynaklanıyor. İthalatçı firmaların asıl amacı para kazanmaktır. Kazanacakları karın belirli bir miktarın altına düşmesi durumunda bırakırlar veya ürünü getirmeyi bırakırlar” dedi.

PİYASADAKİ İLAÇLARIN BULUNMAMA SAYISI ARTTI

Firmaların piyasaya zaman zaman ilaç sürdüğünü ancak yeterli olmadığını ifade eden Güneş, “Ürünlerin Türkiye’de ruhsatlandırılması içinde Sağlık Bakanlığı’na belirli miktarda ücretler ödendiği için ürünün ruhsatının iptal edilmesi işlerine gelmez. Bunun içinde askıya alarak peyderpey piyasaya ilacı sürerler. Piyasadaki ilaçların bulunmama sayısı artmaya başladı. Şuanda eczanelerde ciddi sayıda ilaçlar mevcut değil” diye konuştu.

SAHTE İLAÇLARIN OLDUĞUNDAN BAHSEDİLİYOR

Ellerinde kesin bilgi olmadığını ancak piyasada çok sayıda sahte ilaç olduğunun söylendiğini aktaran Güneş,  “Bizim elimizde sahte ilaçlarla ilgili doneler yok ama sahtelerinin veya kopyalanmış kare kodlu ürünlerin piyasada çok olduğundan bahsediliyor. Türkiye’de her ilacın bir tane kare kodu var. Piyasada ilaç bulunmayınca aynı kare koduna sahip ilaçların sayısı artabiliyor. İlaç firmaları bu noktada daha kesin bilgi verebilir” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.