Sahte SSD nasıl anlaşılır?

Sahte SSD nasıl anlaşılır?

İhtiyacınız olan SSD’yi satın alırken dolandırılmayın. SSD'nin sahte olup olmadığını öğrenmeniz çok kolay. Peki, sahte SSD nasıl anlaşılır? SSD özellikleri neler? Tüm detaylar haberimizde…

Günümüzde özellikle Kingston gibi popüler markaların sahte SSD, harddisk, usb bellek vb. ürünlerini üretip satan dolandırıcılarla karşılaşabilirsiniz. Çoğu kullanıcıyı mağdur eden bu sahte SSD donanımları hem bilgisayarınızın anakartına zarar vermekte hem de ödemiş olduğunuz para bütçenizi sarmakta. SSD’nin sahte olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte bu yazmızda sizler için sahte SSD nasıl anlaşılır?” sorusunun cevabını vereceğiz.

GERÇEK OLMAYAN SSD NASIL ANLAŞILIR?

SSD gerçek mi

Bilgisayar içerisine konumlandırılan bu donanımların sahtelerini ayırt etmek oldukça güçtür. Çünkü şu an alanında uzman bazı bilgisayar mühendislerinin bile fark etmekte zorlandığı sahte SSD’ler piyasada mevcut. Ancak piyasadaki en yaygın taklit ürünlere bakıldığındaysa kendilerini ele verdikleri bazı detaylar bulunuyor. Haberimizdeki maddelere tamamen uymanız takdirde sizde SSD’niz sahte olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Birinci adımda satın aldığınız ürünün kutusu ile markanın internet sitesinden bulabileceğiniz orijinal kutunun resimleri arasında kıyaslama yapmanız gerekiyor. Ancak ürünlerin kutularını birebir kopyalamak çok basit bir durum. Bu nedenle fotoğraftaki kutu ile ürününüzün kutusunun birebir uyuşması SSD’nizin orijinal olduğunu tam olarak göstermemektedir.

SSD bilgisi

Satın aldığınız ürüne ait yazılımı markasının internet sitesinden indirerek bilgisayarınıza SSD’yi bağlayın. Ardından yazılım üzerinden ürünün bilgilerini denetleyin. Yazılım, elinizdeki sahte bir ürün ise seri numarası olmayacağı için hata sonucuna ulaşacaktır.
Marka yazılımı haricinde CrystalDiskInfo’dan da ürününüze göz atın. CrystalDiskInfo programında yer alan tüm verileriniz doğruysa üçüncü adımı da tamamladığınızı gösterir.
Marka yazılımındaki ve CrystalDiskInfo’daki kontrolün ardından asıl testimize geliyoruz.

SD performans testleri. Performans testlerinden AS SSD Benchmark testi sahte ürün ile orijinal ürün arasındaki farkı en net koyan testtir. SSD’nin okuma/yazma hızını tablo formatında gösteren AS SSD Benchmark testi sayesinde ürününüzün gecikme hızını da görebiliyorsunuz. Markanın internet sitesindeki verilerle test sonuçlarınızı kıyasladığınızda da veriler birbirini tutuyorsa tebrikler! 4. ve son aşamayı da ulaştınız.

Bu 4 adımlık kısa ancak hayat kurtarıcı rehberimiz sayesinde SSD’nizin sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz. Yukarıdaki adımların herhangi birinde sorun yaşamanız halinde hemen bilgisayarınızdan SSD’nizin bağlantısını kesin ve satıcınıza başvurun.

SSD dolandırıcılığı

BÜTÇENİZİ KORUYUN

Yeterli donanım bilgisine sahip değilim, haberde geçen testleri beceremem diyorsanız size verebileceğimiz birkaç tavsiyemiz olacak. Satın alacağınız SSD satıcılar mümkün olduğu sürece kurumsal yapıdaki teknoloji marketleri olmasına dikkat edin. Bu kurumlar direkt markalardan toplu ürün alımı yaptıkları için sahte ürünle karşılaşma konusunda diğer satıcılara göre en düşük ihtimale sahip konumlar. Son olarak ürün alımından sonra sorun yaşamanız halinde muhatap bulmanız daha kolay olacaktır.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.