Samanpazarı’nda düğün bereketi: Çiftler çarşıya akın ediyor

Samanpazarı’nda düğün bereketi: Çiftler çarşıya akın ediyor

Düğün sezonunun başlamasıyla başkentin vazgeçilmez alışveriş merkezi Samanpazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Düğün ve nişan alışverişini uyguna getirmek isteyen çiftler çarşıyı akın ediyor.

Başkentin düğün sezonlarının vazgeçilmez adresi bu yıl da Samanpazarı oldu. Düğün ve nişan sezonunun açılmasıyla birlikte Ankaralılar Samanpazarı’nın yolunu tuttu. Nişanlıktan bindallıya, gelinlikten damatlığa kadar birçok ürünün bulunduğu Çarşı’da, her bütçeye uygun kaliteli ve ucuz ürünler vatandaşla buluşuyor. Düğün ve nişan alışverişini uyguna getirmek isteyen çiftler çarşıyı akın ediyor. Düğünlerin getirdiği bereket ve çarşıda oluşan hareketlilik sebebiyle esnafın yüzü gülüyor.

samanpazarii.jpg

“ÇİFTLERE PAZARLIK İMKÂNI TANIYORUZ”

Bayramdan sonra yoğunlaşan çarşıdan dolayı memnuniyetini dile getiren esnaf Hasan Şahbaz, “Çok şükür uzun geçen kış ayından sonra çarşıda hareketlilik başladı. Ankaralı vatandaşlar yıllardır burayı tercih eder. Hem ürün çeşitliliği fazla hem de çiftlere pazarlık imkânı tanıyoruz. Abiyeden bindallıya, gelinlikten damatlığa kadar çiftlerin ihtiyacı olan her şey burada bulmam mümkün. Burada 5 bin TL’ye de gelinlik mümkün 50 bin TL ‘ye de. Tamamen çiftlerin beklentisine göre şekilleniyor. Ayrıca sezonun en moda ürünleri de mutlaka olur. Vatandaşlar her cebe uygun alışveriş yapma imkânı buluyor” ifadelerine yer verdi.

samanpazari.jpg

“İLK DURAĞIMIZ BURASI OLDU”

Nişan alışverişine çıkan Seher Bostan, alışverişte pazarlık yapabileceklerinden dolayı Samanpazarı’nı tercih ettiklerini belirtti. Bütçelerine uygun alışveriş yaptıklarını söyleyen Bostan, şunları aktardı:

“2 hafta sonra nişanım var, oldukça heyecanlıyım. Nişan alışverişi yapmak için sözlüm ile beraber fiyatların uygun olduğunu düşündüğümüz için burayı tercih ettik. Salon fiyatlarından dolayı nişanımı evde yapacağım. Nişan elbiselerinin fiyatı 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Bütçemi zorlamayacak ama içime de sinecek bir elbise arıyorum. Aynı şekilde birçok yerde ayakkabı fiyatları da oldukça yüksek. Pazarlık yapabileceğimizi bildiğimiz için burayı tercih ettik. İlk durağımız burası oldu.”

elbise.jpg

“FİYATLAR BİRAZ TUZLU”

Samanpazarı’nda kına malzemeleri için alışverişi yapan Neşe Sağlam “Temmuzun ilk haftası düğünümüz var. Ufaktan kına alışverişini yapalım dedik. Suluhan Çarşısı’na uğradık. Fiyatlar biraz tuzlu geldi açıkçası bana. 1 ay önce baktığımda daha uygundu. Bunda düğün sezonunun başlaması etkili olmuş. Fakat eksiklerimizi fiyatlara rağmen tamamlamamız gerekiyor. Allah herkese kolaylık versin” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.