Şampiyon Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile Ankara ve Türk Futbolu üzerine konuştuk

Şampiyon Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile Ankara ve Türk Futbolu üzerine konuştuk

Kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunan tecrübeli Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Son olarak Kocaelispor’u çalıştıran Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, Ostim Radyo’da Atila Kiper ile Futbol programına konuk oldu. Kariyeri, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün gidişatı, 1.lig’de yaşadığı şampiyonluklar, Türk futbolu ve Milli takımın güncel durumuyla ilgili gazetemize konuştu.

mehmet-altiparmak-1-1647178290.jpg

“BU SENE DİNLENMEYİ YEĞLEDİM”

Kariyerinde Alanyaspor, Kartalspor, Erzurumspor, Gaziantep FK ve Hatayspor’da şampiyonlukları bulunan Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, bu sezon kulüp çalıştırmaması ile ilgili olarak, “10 senedir aralıksız çalıştım. Bu süreye 5 şampiyonluk sığdırdım. Ailemize ve kendimize zaman ayırmamız gerekiyor. Teklifler oldu ama değerlendirmedim. Bu sene dinlenmeyi yeğledim. Türk futbolunun sorunlarını dillendiren birkaç hocadan birisiyim. Metin Diyadin hocayla beraber iş hayatına atıldım, kafe açtım. Gündemi takip ediyoruz, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kendimi yenilemek için yurtdışına gidiyorum. Değişen sistemleri görüyoruz. İspanya’da 4-6 veya 6-4 oynayan takımlar var. Pivot santraforla oynamayıp, kanatları ya da orta sahayı oraya kaydıran, süratli ve teknik oyunculardan kurulu takımları analiz etme şansım oluyor” diye konuştu.

img-0265.jpg

“FUTBOLA GENÇLERBİRLİĞİ’NDE BAŞLADIM”

Futbol hayatına Gençlerbirliği’nde başladığını belirten Altıparmak, “1983 yılında Gençlerbirliği’nde futbola başladım. 6 aşamadan geçerek 300 kişi arasından minik takıma yükseldim. Eskiden bu kadar profesyonellik yoktu ama yetenek vardı. Şimdi ise profesyonellik var ama yetenek azaldı. Metin Diyadin, kardeşim gibidir. Dostluğumuz 1989 yılında başladı” dedi.

thumbs-b-c-694984b26b5c48521734899a8ade7388-001.jpg

“GENÇLERBİRLİĞİ’NDE DEVRE ARASI GÜZEL İŞLER YAPILDI”

TFF 1.Lig’de düşme potasında yer alan Gençlerbirliği’nin lig performansını değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Bu sene kuruluşun 100. yılı ve farklı beklentiler vardı, artık tek beklenti ligde kalmak. Bu halde olunmamalıydı. 1,5 yıldır transfer tahtasının açılamamasının payı var. İlk devrede kadronun yetersiz olması sorunlar yaşattı. Devre arası transfer yapmak ve hazır oyuncu bulmak zordur ama güzel işler yapıldı. Altınordu maçı da kazanılabilirdi. Boluspor gibi iddialı bir takımı yenmek bizi umutlandırdı. Rakiplerin 3 puanının silindiği ve kaybettikleri hafta galibiyet alınması umutlandırdı. 14 olabilecek puan farkı 8’e indi. Torje, skora etki eden bir futbolcu. Mete Kaan ve Enes ise önemli futbolcular olacaklar. Yakalanan hava devam ettirilmeli ve Pendikspor maçına konsantre olunmalı. Kaleci Nurullah ile Samsunspor’da beraber çalıştık, kaleciliği çok iyi. Bir kalecide istenilen özelliklerin çoğu var ve tek başına maç çevirebilir konumda.” ifadelerini kullandı.

fmx3-rfxkamr6iy.jpg

ALTIPARMAK’TAN ANKARAGÜCÜ TARAFTARINA ÖVGÜ

Ankaragücü’nün Beşiktaş ile oynadığı Türkiye Kupası maçına da değinen Altıparmak, “İnanılmaz bir taraftar kitlesi vardı. Taraftar, futbolculardan daha fazla inanıyor. Cenk’in golünden sonra futbolcuları tekrar dirilttiler ve hak ettikleri turu geçtiler. Takımımda isteyebileceğim bir taraftar topluluğu Ankaragücü taraftarı. Çeyrek finalde rakip Trabzonspor, içerde ve dışarda aynı sistemle oynayan bir rakip. Ankaragücü elerse şaşırmam, oynadığı oyun bunu hak ediyor.” dedi.

4520263e-0a4e-4377-92ac-d07048ec4cb5-2.jpg

MEHMET ALTIPARMAK’IN İLGİNÇ ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ

1.Lig’de üst üste 3 sene şampiyonluk ipini göğüsleyen Mehmet Altıparmak ilginç bir anekdota değindi. Altıparmak, “Erzurumspor, Gaziantep FK ve Hatayspor şampiyonluklarım dışında Alanyaspor ve Kartalspor’da da şampiyonluklarım var. 1.Lig’de ki şampiyonlukların ilginç bir hikayesi var. Erzurum’da iken Gaziantep FK’ya karşı final oynadık, Erzurum ile şampiyon olduk. Ertesi yıl Gaziantep’e geçtim ve Hatayspor ile final oynadık, Gaziantep ile şampiyon olduk. Bir sonraki yıl ise Hatayspor’a geçtik ve orada da şampiyon olduk. Üç şehirde benim için önemlidir.” diye konuştu.

a09d6a9660814c1df16bf20a86edb68ce5f867f3.jpg

“ESKİDEN HOCAYI BAŞKANA ŞİKAYET EDEMEZDİK”

Altıparmak, Pro lisans ve Türk futbolunda ki değişime dikkati çekerek, “Ülkede bir kural koyuluyor, teknik direktörler şu kadar süre kursa giderler, profesyonel oynayanlar şu kadar süre gider diye, yani Pro Lisans alabilmek için 10 senelik bir deneyim gerekiyor. Sportif Direktör nedir bilmiyoruz. Genelde Başkanın en yakınındakiler oluyor. Her şeyi söyleme yetkisi var zannediyorlar. Köprü görevinde olmaları gerekirken, parayla ilgili çoğu konuda varlar. Eğer Teknik Direktörle anlaşamazlarsa hemen gönderiyorlar. Köklü değişikliklere ihtiyacımız var. Ajax modeli diyorlar, Ajax’ın alt yapısının 10 çim sahası var. Bizde A takımın o kadar çim sahası yok. Eskiden Teknik Direktör ağırlığı vardı. Bir hocayı başkana şikayet edemezdik, hocanın söylediği her şey kanun gibiydi. Teknik Direktörde kendi sistemini kurardı ve saygı vardı. Şu anda öyle bir şey kalmadı herkes hoca oldu. 2 kurs birleştirilip 6 seneyi 3’e düşürebiliyorlar. Şu an mesela bir takım çok iyi gider, muhteşem bir başkan ve yönetim var derler. İkinci dönemde aynı takımla çıkıyorsun, işler kötü gidiyor bu teknik direktörle olmaz. Niye 6 ay önce oluyordu? Sosyal medyada etkili bu konuda, olmayan şeyler oluyormuş gibi gösteriliyor. Sen istediğin kadar doğru söyle, kulüp ne duyulmak isteniyorsa onu servis ediyor.” açıklamalarını yaptı.

1384c4d694004ebea4dc77004cfbfa0b-001.jpg

MEHMET ALTIPARMAK’TAN STEFAN KUNTZ ELEŞTİRİSİ

Deneyimli teknik adam, Milli takımın güncel durumuyla ilgili olarak, “Milli takımlar kimsenin yeri değil. Kulüplerde sabredersin ama Milli takımda başarısızlık varsa değişime gideceksin. Müthiş yeteneklerimiz var ama Milli takımın yüzde sekseni dışarıdan geliyor. Bizim hiç oyuncumuz yok mu? Alt tarafta yetenekli Türk teknik direktörler var. Stefan Kuntz, sadece Almanya Ümit Milli takımını çalıştırdı, ne gibi hizmet verecek? Biz duygularımızla hareket ederiz, konu Milli takım olunca herkes arkasında toplanır. Benim teknik direktör olarak kendi prensiplerim vardır. Transferi hoca yapar, yönetime hesap verirsiniz. Son döneme bakıldığında Türkiye’nin en başarılı hocalarından birisi benim diyebilirim. Yöneticiler ve Başkanlar beni bilir, benim çalıştığım yerde son kararı ben veririm.” dedi.

thumbs-b-c-64e8b3b2ad39ab871b5eadb93c1409ba.jpg

TFF 1.LİG DEĞERLENDİRMESİ

Altıparmak, kıyasıya rekabete sahne olan 1.Lig ile ilgili ise,“1.Lig’de şu an Eyüpspor ve Samsunspor’un müthiş kadroları var. Keçiörengücü’ne kimse şans tanımazken orada da müthiş bir sistem var. Bodrumspor, şampiyon kadrosuyla devam ediyor ve havayı yakaladılar. Rizespor’un iyi bir potansiyeli var. Bandırmaspor, geçen sezon final oynayan bir ekip. Ligde 7-8 takımın arasında şampiyonluk yarışı geçecek gibi görünüyor.” dedi.

Salih Çifci/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.