SAPKINLARA ÖZEL BROŞÜR

SAPKINLARA ÖZEL BROŞÜR

Türk Tabipler Birliği, "Hekimler İçin LGBTİ Sağlığı" adı altında, çok tartışılacak bir broşür çıkararak eşcinsellere hastanelerde iyi davranılması konusunda doktorları uyarmaya başladı

.

TOPLUMA ANGAJE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Doktorlara ve halka dağıtılmak üzere hazırlanan baş sayfası renkli  olmak üzere 12 sayfalık broşürde, milletin değerleriyle hiçbir zaman bağdaşmayan eşcinsellerin toplum içinde farklı bir yeri olduğu savunuluyor. Broşürde LGBTİ, biyolojik cinsiyet, toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, heteroseksizm, homofobi kavramları açıklanıyor.  Çok tartışılacak broşürde toplumda cinsel yönelimlerle ilgili yanlış inanışların bulunduğunu iddia ediliyor.
BU KADARINA DA PES ARTIK
Broşürde hekimlerin sapkınlara nasıl davranması gerektiği de şöyle aktarılıyor: " LGBTİ’lerin sağlık hizmeti için uygun ortam sağlanmalı. Panolara LGBTİ dostu semboller, posterler, duvar çıkartmaları asılabilir. LGBTİ’lerin sağlık gereksinimleri, temel sağlık hizmetlerinin bileşeni olarak görülmeli. Yaşa özel periyodik izlemler LGBTİ’ler için de sürdürülmeli. Formlara üçüncü (kadın/erkek/transgender) kutucuk eklenmeli. Yerel LGBTİ örgütleri ile bilgi alışverişinde bulunmak önemli."

Fotoaltı: Sapkınlar için çıkarılan broşür, dağıtılmaya başlandı.


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Hekimlerin sorunlarını gidermek yerine 1 Mayıs, açlık grevleri, f tipi cezaevleri, anadilde eğitim, cumartesi anneleri, Kobani gibi eylemlerde en ön safta yer alan, sürekli Türk milletinin değerleriyle bağdaşmayan projelerin yanında bulunan Türk Tabipler Birliği (TBB), yine çok tartışılacak bir çalışmaya imza attı. TBB, "Hekimler İçin LGBTİ Sağlığı" adı altında doktorlara ve halka dağıtılmak üzere 12 sayfalık bir broşür hazırlayarak, eşcinsellere nasıl davranılması gerektiğini, eşcinsellerin toplum içinde farklı bir yeri olduğu broşürde savunuldu. Gelişmelerin ardından Sağlık Bakanlığı ile ilgili sendikaların bu duruma ne yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.
TBB'DEN "YOK ARTIK" DENECEK EŞCİNSEL ÖNERİLERİ
TBB Yayınları tarafından basılan ve geçtiğimiz günlerde dağıtımına başlanan broşür, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın içinde şok ifadelerin geçtiği sunuş yazısıyla başlıyor. Broşürde LGBTİ, biyolojik cinsiyet, toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, heteroseksizm, homofobi kavramları açıklanıyor. Cinsel yönelimlerle ilgili birtakım bilgiler veriliyor. Broşürde hekimlere  “LGBTİ’lerin sağlık hizmeti alırken karşılaştıkları engeller ortadan kaldırılmalıdır. Sağlık hizmeti için uygun ortam sağlanmalı. Panolara LGBT dostu semboller, posterler, duvar çıkartmaları asılabilir. LGBTİ’lerin sağlık gereksinimleri, temel sağlık hizmetlerinin bileşeni olarak görülmeli. Yaşa özel periyodik izlemler LGBTİ’ler için de sürdürülmeli. Toplumsal cinsiyet kimliği, cinsel yönelimi ve/veya cinsel deneyimler hakkında diyalog kurulmalı. Özel öykü alma formları, kapsayıcı, açık uçlu sorular, “evlilik durumu” yerine “ilişki”, evlilikteki “eş” yerine “partner” sözcüğü öykü alırken önemlidir. Formlara üçüncü (kadın/erkek/transgender) kutucuk eklenmeli. Yerel LGBTİ örgütleri ile bilgi alışverişinde bulunmak önemli. TTB LGBTİ Çalışma Grubu'na danışılabilir" şeklinde öneriler veriliyor.

BU KEZ DE EŞCİNSELLERE KANAT GERDİLER
Toplumda cinsel yönelimlerle ilgili yanlış inanışların bulunduğunu iddia eden TBB, söz konusu broşürde  “Eşcinsellik doğaya aykırıdır. Eşcinsellik geçici bir hevestir merakla başlar; sosyal olarak öğrenilir ve zamanında müdahale edilmezse alışkanlık haline gelir. Gay ve biseksüel erkekler çocukları cinsel yönden istismar etmeye daha meyillidirler" ifadelerinin yanlış inanış olduğunu savunuyor. TBB "gerçek" adı altında kendince yaptıkları açıklamalarla eşcinsellerin ve eşcinsel ilişkilerin normal bir durum olduğunu insanlara inandırmaya çalışıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.